|

Liderlik hayalinden fedailiğe!

CHP’nin 2 numaralı ismi olan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, liderlik için çıktığı yolda fedai oldu. 31 Mart öncesinde Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Tekin, bugün İmamoğlu adına basın yayın kuruluşlarına saldırmaya başladı. Tekin Maltepe ve Büyükçekmece’deki oy hırsızlığını gündeme getiren Yeni Şafak ve Albayrak Grubu’nu sosyal medya hesabından hedef gösterdi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 02:23 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Gürsel Tekin
Gürsel Tekin

FETÖ’nün ‘kaset’ darbesiyle gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP’nin 2 numaralı ismi olan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, liderlik için çıktığı yolda fedai oldu. Seçimlerden önce “10 tane mahalle söylesem ve 10 gün de süre versem, gidin bu mahalleri bulun desek bulurlarsa siyaseti bırakırım” diyerek Ekrem İmamoğlu’na göndermeler yapan Tekin, bugün İmamoğlu adına basın yayın kuruluşlarına saldırmaya başladı. Tekin, İstanbul Maltepe ve Büyükçekmece’deki organize oy hırsızlığını gündeme getiren Yeni Şafak ve Albayrak Grubu’nu sosyal medya hesabından hedef gösterdi. Tekin, Yeni Şafak'ın binasının yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.


EVRAKLAR BUHAR OLDU

Günlerdir sosyal medya hesabından basın yayın kuruluşları ve patronları ile ilgili iftiralara yer veren Gürsel Tekin’in adı daha önce çok sayıda skandal haber ile gündeme geldi. Tekin, 2009 yılında İstanbul Suadiye'deki bir sinemanın bulunduğu binaya verilen işletme ruhsatı nedeniyle Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davanın temyiz aşamasında da ilginç olaylar yaşandı. Tekin'in davası, Yargıtay'da sıra beklerken dosyadan birçok evrak kayboldu. Bu süreçte Tekin milletvekili oldu ve dokunulmazlık zırhına büründü. Kayıp dosyalarla ilgili personel hakkında kaybolan evraklarla ilgili soruşturma açıldı.

İMAR RANTI İDDİASI

Tekin hakkındaki iddialar bununla sınırlı kalmadı. CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, 2011 yılında CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin büyük bir imar rantına ortak olduğunu iddia etti. Bu ranta engel olmak istediğini ifade eden Şengül, isim vermeden Gürsel Tekin hakkında iddialarda bulundu. Şengül ‘tenzili rütbeye uğramış CHP’li bir yöneticinin gönderdiği bir iş adamının kendisine rüşvet teklif ettiğini’ öne sürdü. Tekin, Şengül ve konuyu haberleştiren basın yayın organlarına tazminat davası açtı, ancak kaybetti.

#​CHP
#Gürsel Tekin
#Ekrem İmamoğlu
5 yıl önce