KPSS davasında komik savunma

Yeni Şafak
23:208/08/2016, Pazartesi
G: 8/08/2016, Pazartesi
Advertorial

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Sanıklardan Ali Bulutyaran, deneme yanılma yoluyla doğru sonuçlara ulaştığını iddia etti.

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 16'sı tutuklu 51 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ile kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davanın ilk duruşması tamamlandı.



Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile şikayetçi ÖSYM avukatları katıldı. Avukatları davadan çekilen sanıklar, kendilerini avukat olmadan savundu.



Sanık Ahmet Yapalak, hakkındaki suçlamaların hiçbir somut delile dayanmadığını ileri sürerek, 2009'da KPSS'ye girerek bir kurumda sözleşmeli çalışmaya başladığını, sözleşmelilerin daha sonra kadroya geçirildiğini, bu nedenle bir kuruma yerleşmek için usulsüzlük yapmaya ihtiyacı olmadığını savundu.



Temiz ve dürüst bir yaşamı olduğunu ifade eden Yapalak, soruşturmadaki bir şüpheliyle sınavdan önce ve sonra neden görüştüğü sorusu üzerine, bu kişinin üniversiteden arkadaşı olduğunu, sadece onunla değil diğer arkadaşlarıyla da görüşmeler yaptığını söyledi.



Sanık Ali Bulutyaran ise 2008-2010 yıllarında girdiği sınavlarda aldığı sonuçlar arasında bariz bir fark olmadığını savundu. Bazı sorularda soru kitapçığına yaptığı karalamalardan, yanlış işlemle doğru sonuca ulaştığının iddia edildiğini aktaran Bulutyaran, bu soruların mantık sorusu olduğunu, işlem gerektirmediğini ileri sürdü. Telefonla görüştüğü belirlenen şüpheli isimlerle dershane veya üniversiteden tanıştığını anlatan Bulutyaran, irtibatı olduğu belirtilen Hanefi Sözen'i tanımadığını söyledi.



Bulutyaran ayrıca, cemaat dershanelerinde örgüt isnadı olmadığı dönemde ekmek parası için çalıştığını, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirtti.







'Deneme yanılma' yoluyla çözmüş


Sanık Ali Karakuş, yanlış işlemle doğru sonuca ulaştığı belirtilen sorularla ilgili kendisini savunurken, deneme yanılma yoluyla sonuca ulaşılabileceğini, kendisinin de böyle yaptığını ifade etti. Bilirkişi raporlarına itiraz eden Karakuş, yenilenen sınavda yine yüksek puan aldığını, şüphelilerle hiçbir bağının bulunmadığını söyledi.



Sanık Atilla Sağır, savunmasına FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak başladı. Hiçbir sahtecilik yapmadığını öne süren Sağır, "Sivas'ta 2004 yılında bir dershanede 6 ay çalıştım ve ayrıldım. Oradaki 3 kişinin Hanefi Sözen ile irtibatları varmış. Bu beni ilgilendirmez. O kişileri şu an görsem tanıyamayabilirim. 2004 yılından sonra hiçbir şekilde onları görmedim, irtibatım olmadı. HTS kaydı yok, para transferim yok. 4 aydır tutukluyum, mağdurum." dedi.


#Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi
#KPSS

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.