|

KKTC: FETÖ'ye töleransımız yok

Başbakan Yıldırım, KKTC Başbakanı Özgürgün ile ortak açıklama yaptı. Kıbrıs sorununda adil bir çözümden yana olduklarını belirtan Başbakan Yıldırım, KKTC'den FETÖ'ye karşı işbirliği sözü aldı. KKTC Başbakanı Özgürgün, 'FETÖ'ye karşı en ufak bir töleransımız yok' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:01 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 12:23 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile ortak açıklama yaptı. yıldırımın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



Mevcut durum sonsuza kadar süremez


Milletimizin asil duruşu ile bu girişimi bertaraf ettik. Kıbrıs sorununun yıllardan beri devam ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu yıl sonuna doğru BM önderliğinde çözüm arayışları devam ediyor. Çözüm olacak ama nasıl olacak? Adil, eşit, her iki kesimin hukukunu teminat altına alan, KKTC'de bir daha güvenlik endişesi olmayacak bir çözüm olması lazım. Mevcut durum ilanihaye sürdürülebilir bir şey değildir. Bu durumda KKTC yok sayılıyor.



KKTC Başbakanı Özgürgün'ün açıklamasından öne çıkanlar şöyle; Türkiye'nin girişimiyle, 15 Temmuz 1974'te başlayan, 20 Temmuz'da adaya gelen barış ve huzur ortamında, adada herhangi bir olay olmadığı gibi, Kıbrıs Türkleri ve Kıbrıs Rumları refaha ulaşmışlardır. Ekonomik anlamda da ciddi gelişmeler olmuştur.



FETÖ KKTC'de de terör listesinde


Bildiğiniz gibi, KKTC hükümeti, göreve başladıktan sonra, yani şu iki aylık süreçte, daha önce herhangi bir şekilde böyle bir tehlikenin ve talebin bize ulaşması noktasında bilgi sahibi değildik. Ancak 21 Temmuz'da biz FETÖ'yü terör örgütü listesine dahil ettik ve tüm faaliyetlerini yasakladık. Biz iki toplantı yaptık, en küçük bir ihbarın bile, değerlendirilmesi gerektiği konusunda mutabık kaldık.






















#Başbakan
#Binali Yıldırım
#KKTC
8 yıl önce