|

Devlet yeniden yapılanacak

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu darbe girişiminde de gördük ki burada bir güvenlik zafiyeti var. Hiyerarşi, komuta kademesiyle alt kademe arasında bazı sorunlar var. Bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeniden yapılanmaya gideceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 21:46 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti bu darbeden güçlü çıktı, bir baskın seçim yapacak' iddialarını değerlendiren Yıldırım, “Seçim yok, geçim var” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg News'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, şu değerlendirmelerde bulundu:



KOLAY KURTULMALARINI KİMSE BEKLEMESİN


Bu darbeye sebep olanların bu işten kolay kurtulmalarını kimse beklemesin. Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmanın ne kadar derine gideceğini yargı belirleyecek. Ama zannediyorum fiilen bu darbe girişimini yönetenler halihazırda adalete teslim oldu. Geriye kalan çok fazla insan olduğunu düşünmüyorum.



3 AYDA OHAL KALKAR


(OHAL 3 aydan fazla uzatılacak mı?)Biz uzatmaktan yana değiliz, bunu söyleyeyim. Ama üç ay içinde bütün bu işleri yoluna koyarsak, kaldırırız. Ama hala yapmamız gereken işler varsa, ihtiyaç varsa şüphesiz uzatmayı da gözardı etmeyiz, bunun bilinmesi gerekir. (FETÖ'nün okulları, hastaneleri..) Devlet el koydu ama mülkiyetine el koydu. Ancak faaliyetleri kesintiye uğramayacak. Devletin kontrolünde okullar, hastaneler çalışmaya devam edecek ve sorumlu olan dernek, vakıf yöneticileri de yargıda hesaplarını verecekler.



YAPILANMA İHTİYACI VAR


Silahlı Kuvvetler başta olmak üzere, ciddi bir yeniden yapılanma ihtiyacı var. Bu darbe girişiminde de gördük ki burada bir güvenlik zafiyeti var, hiyerarşi, komuta kademesiyle alt kademe arasında bazı sorunlar var. Bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeniden yapılanmaya gideceğiz. Standard&Poor's hemen not düşürdü. Bence orada da çok etik davranmadılar. Böyle bir fırsatçılık yaptılar.Bu durum doğrusu bizi üzdü. İdeolojik veya siyasi bir karar olduğu konusunda hiç tereddütümüz yok.



RUSYA İLE UÇAK KRİZİ KADAR ETKİLEDİ


Rusya ile uçak krizi yaşadığımız zaman, bizim ekonomik göstergelerimizde ne kadar oynama olduysa bu darbe girişimindeki oynama da o kadar oldu. Dolayısıyla öyle ekonomiyi altüst edecek, bütün değerleri altüst edecek bir değişim yaşamadık. Bunlar zannediyorum önümüzdeki günlerde normal seyrine gelecektir.



SEÇİM YOK GEÇİM VAR


Erken seçim söz konusu değil, altını çiziyorum ve net olarak ifade ediyorum. Biz 4 yıllığına milletten yetki aldık, o yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Seçim yok, geçim var. Vatandaşın geçime ihtiyacı var, işe güce ihtiyacı var. Seçim yorgunu oldu vatandaş, durmadan seçim. Geçen sene 3 tane seçim yaptık. Bir daha seçimle kaybedecek vaktimiz yok. Darbe oldu diye her şeyden vazgeçeceğiz, kenara çekileceğiz diye bir şey yok. Bunu kimse bizden beklemesin.



KILIÇDAROĞLU'NA MİTİNG TEŞEKKÜRÜ


Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu dün telefonla arayarak darbeye karşı duruşu ve İstanbul Taksim Meydanı'nda gerçekleştirdikleri, “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” dolayısıyla teşekkürlerini iletti. AK Parti'nin mitinge destek verdiğini söyleyen Yıldırım, içinden geçilen dönemde birlik ve beraberliğin Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.


#Binali Yıldırım
#AK Parti
#Bloomberg News
8 yıl önce