Kimse Türkiye’yi tehdit edemez

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0027/07/2018, Cuma
G: 27/07/2018, Cuma
Yeni Şafak
İbrahim Kalın
İbrahim Kalın

ABD Başkanı Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence’e karşılıksız kalmadı. İlk açıklama Güney Afrika ziyaretinde Başkan Erdoğan’a eşlik eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın’dan geldi.

ABD’nin NATO müttefiki Türkiye’yi tehdidinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Kalın şunları kaydetti:

“Amerika Birleşik Devletler yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir. ABD yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye’ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir.”

UCUZ TEHDİT

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter üzerinden yanıt verdi. Oktay, “Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır” dedi. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ise ABD makamlarını talihsizlik olarak değerlendirdi ve “Boyun eğmeyeceğiz” dedi.

#ABD
#Türkiye
#Tehdit
#İbrahim Kalın

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.