Kılıçdaroğlu’na acıyorum

Nur Banu Aras
04:0010/02/2019, Pazar
G: 10/02/2019, Pazar
Yeni Şafak
MHP'nin 50’nci yıldönümü Menderes Spor Salonu’nda kutlandı.
MHP'nin 50’nci yıldönümü Menderes Spor Salonu’nda kutlandı.

MHP lideri Bahçeli “Bize ‘saray bekçisi’ diyen Kılıçdaroğlu’na gerçekten acıyorum, perişanlığına üzülüyorum. O da biliyor ki Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız” dedi. Bahçeli, Adana’da partisinin kuruluşunun 50. yıl dönümü programında, “Sayın Cumhurbaşkanı arayarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ismini Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade etmiştir” dedi.

Etkinlikler kapsamında 1969’da kongrenin yapıldığı Adnan Menderes Spor Salonu’nda “1969’dan Günümüze MHP” adlı bir sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergide 1969’dan günümüze kadar yaşanan seçimlerde, partinin kullandığı seçim afişleri, sloganlar, objeler, fotoğraflar yer aldı. Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Şafak gibi ülkücü camianın yakından tanıdığı 25 sanatçının da katıldığı kutlamalarda, konser de verildi.

9 Şubat 1969’da kurulan MHP, Adana’da 50’nci yıldönümünü kutladı. Partinin ilk kongresinin gerçekleştirildiği Menderes Spor Salonu’nda açılan sergiyi gezen MHP lideri Devlet Bahçeli, TÜYAP Adana Fuar Alanı’ndaki programa iştirak etti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun yanı sıra Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci ve AK Partili Sağlık Gıda ve Politikalar Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar’ın da katıldığı programda konuşan MHP lideri Bahçeli, özetle şunları kaydetti:


DÖNEĞİN HESABINI GÖRECEĞİZ

Zaman olmuş davamız yargılanmış, varlığımız sorgulanmıştır. Muhterem büyüklerimiz teslim olmamışlardır. Biz 50 yıldır bu bedbahtlarla mücadele ettik. Kaçarken pusu attılar, tuzak kurdular. Allah’a yemin olsun ki, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, hainin, satılmışın, döneğin, işbirlikçinin, aklını kiralamışların hesabını eninde sonunda göreceğiz.

BİZLER VATAN BEKÇİLERİYİZ

Bize ‘Saray bekçisi’ diyen Kılıçdaroğlu’na gerçekten acıyorum, perişanlığına üzülüyorum. O da biliyor ki, Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız. Terör örgütlerinin taşeronluğuna heves etmiyoruz. YPG’ye vatanlarını savunanlar, hendek kazan teröristlere arkadaş demiyoruz. 15 Temmuz’a tiyatro diyen alçalmanın muhatabı değiliz. Kalpleri imanla çarpan vatan bekçileriyiz.


KILIÇDAROĞLU SİYASET ENKAZI

Mustafa Kemal’in 1918 Kasım’ında parmağıyla işaret ederek “geldikleri gibi giderler dediği” müstevlileri gıyaben koltuğuna oturtan, CHP’nin mirasını yiye yiye kuşa çeviren Kılıçdaroğlu, bela mıdır, cefa mıdır, heba olmuş bir siyaset enkazı mıdır? Beka sorunu değil, zekâ sorunu var diyen hakikat katilleri, hilkat garibeleridir.

İTTİFAKIN DOĞUŞU

15 Temmuz 2016’da dehşet verici bir gece yaşanmıştı. Milli sorumluluğumuzun gereği neyse onu yaptık. Pensilvanyalı kardinal, arkasındaki Trump, FETÖ sığınağı diğer ülkeler Türkiye’nin zaaf anını kolluyorlardı. İş başa düştü, tarihi görev cumhurun iradesine tevzi ve teslim edildi. Cumhur İttifakı bu şekilde doğdu. Adeta siyasi lince uğradık, sanki ölüm fermanımızı ilan ettiler.

TÜKENİŞİNE AZ KALDI

CHP-HDP-İP-ÖDP-PKK-FETÖ ittifakı netleşmiştir. Zilletin taşları iyice yerli yerine oturmuştur. Kılıçdaroğlu’nun siyasi tükenişine çok az kalmıştır. Kuvayi İnzibatiye’nin yolundan gitsin gidebildiği kadar. Anzavur’un, Ali Kemal’in, Sait Molla’nın, tüm mandacıların izinden yürüsün yürüyebildiği kadar. Biz Türk asırlarının beka davasını sonuna kadar savunacağız.

  • Erdoğan’dan kutlama mesajı
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da MHP’nin kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutladı. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderdiği mesajda, “Milli kimliği ve duruşu ile ülkemizin ve demokrasimizin gelişiminde önemli bir yeri olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50. kuruluş yılını tebrik ediyorum. MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyor, AK Parti ve şahsım adına başta Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, Cumhur İttifakı içinde birlikte mücadele verdiğimiz tüm MHP’li kardeşlerime en kalbi duygularımla selamlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
  • 50 yıl önceki ambiyans
  • MHP’nin 50’inci kuruluş yıldönümünde ilk kongredeki ambiyans oluşturuldu. 50 yıl önce Alparslan Türkeş’in MHP Kurucu Lideri olarak çıktığı kongrede Türkeş’e çiçek sunan Selver Gedikbaş, 50 yıl sonra da Bahçeli’ye çiçek verdi. 76 yaşındaki Gedikbaş, Çanakkale Savaşları’nda kullanılan bir tüfeği de Bahçeli’ye hediye etti.


‘Üç Hilal’in altında toplanma zamanı

Partiden ayrılanlara çağrıda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: “Niyaz ederim ki tarihi varlığımız, haklı bahtiyarlığımız ebedi olsun. 50’inci yıl münasebetiyle diyorum ki aramızdan bir vesileyle kopup giden, gözü Üç Hilal’de kalan, ‘bir hatadır yaptık’ diyen, samimi pişmanlık yaşayan, yuvasının özlemini çeken, ‘Ülkücü Ülkücünün kurdu değil yurdudur’ diyen her kardeşimle, her dava arkadaşımla helalleşmeye hazırım. Onlara sadece kapımızı değil, gönlümüzü de açıyorum. Samimi çağrımı tekrarlıyorum. Üç Hilalin altında toplanma zamanıdır. Gelin milli bekamızın bu zamandaki mücadelesine katılın, el birliği, güç birliği, ülkü birliği yapalım, ne kadar işbirlikçi ve terör sevici varsa yakalarından tutalım. Türkiye’ye sahip çıkalım.”

  • Alparslan Türkeş Üniversitesi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arayarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ismini Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeyi düşündüğünü belirten Bahçeli, “Böylesi heyecan verici düşünce MHP’li arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. 50. kuruluş yılı için müstesna armağan olmuştur. Cumhurbaşkanımıza ayakta takdir, tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İP Kandil’e bağlandı

MHP’nin 50. yıl dönümünün hayırlı olmasını temenni eden Bahçeli, şunları söyledi: 7Haziran 2015 seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu’nun FETÖ-PKK mihmandarlığında planladığı tuzağı tam merkezinden bozduğumuzdan, 1 Kasım 2015’ten sonra başımıza gelmedik kalmadı. Olağanüstü kurultay fırtınası koparıldı. Ne günlerdi, ne büyük bir trajediydi. Tam bir imha operasyonuydu. Geldiğimiz aşamada İP Kandil’e bağlandı, HDP’ye ulandı, CHP’ye dolandı, Pensilvanya’yı çoktan dolaştı.

SOYER ÜLKÜCÜLERE ZULMETTİ

CHP-İP-HDP zillet ittifakı, aziz ülküdaşlarımı 12 Eylül zulüm mahkemelerinde inim inim inleten bir işkencenin oğlunu İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdi. İP’in başkanı buna tam destek verdi. ‘Babadan oğla suç geçmez’ diyenler bilsinler ki Anadolu’yu fetheden ecdadımızın hesabını bin yıldır Türk milletinden sormaya çalışıyorlar.

  • Ülkücüler tam kadro
  • Etkinlikler kapsamında 1969’da kongrenin yapıldığı Adnan Menderes Spor Salonu’nda “1969’dan Günümüze MHP” adlı bir sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergide 1969’dan günümüze kadar yaşanan seçimlerde, partinin kullandığı seçim afişleri, sloganlar, objeler, fotoğraflar yer aldı. Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Şafak gibi ülkücü camianın yakından tanıdığı 25 sanatçının da katıldığı kutlamalarda, konser de verildi.

#MHP
#Devlet Bahçeli
#Kemal Kılıçdaroğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.