EDISYON:

Kapalıçarşı’da çatı turu

04:0020/09/2024, Cuma
G: 20/09/2024, Cuma
Yeni Şafak
Kapalıçarşı'nın çatısı
Kapalıçarşı'nın çatısı

Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri olan Kapalıçarşı’nın çatısı da turizme açıldı. Çatıdaki ‘Kedi yolu’nda gezenler eşsiz İstanbul manzarasına tanıklık ediyor. Çatıya 15 yaş altı çocuklar ile 80 yaş üstü yetişkinler alınmıyor. Çatıya çıkan sigortalanıyor.

Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri olan Kapalıçarşı'da, İstanbul'u farklı açılardan keşfetmek amacıyla düzenlenen, 15 yaş altı çocuklar ile 80 yaş üstü yetişkinlerin kabul edilmediği turlar turizme büyük katkı sunuyor. Tarihi dokusu ve yoğun ticari hayatıyla turistlerin uğrak yeri olan yapıda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 45 bin metrekarelik kapalı alanda, 3 bin 600 dükkan, 22 kapı ve 14 han bulunan, mimarisiyle dev bir labirenti andıran Kapalıçarşı'nın yenilenen ç atısında düzenlenen özel turlarla hem yerli hem de yabancı turistlerin İstanbul'u farklı bir aç ıdan keşfetmeleri sağlanıyor. "Kedi yolu" olarak adlandırılan çatıdaki yollarda eşsiz kent ve Boğaz manzarasını gören, dünyanın dört bir yanından gelen turistler, çektikleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından da "Kapalıçarşı", "Süleymaniye", "İstanbul", "Eminönü" gibi etiketlerle paylaşıyor. B öylece Kapalıçarşı'nın bu çatıları tarihi yapının dünyaca tanınmasına katkı sağlıyor.


ÇATIYA ÇIKAN SİGORTALANIYOR

Kapalıçarşı Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, çatıya çıkmadan önce turistlere ferdi sigortalarının yapıldığını söyledi. Acenteler vasıtasıyla organize edilen çatı turlarının onar kişilik gruplar halinde, yirmişer dakika sürdüğünü vurgulayan Kurtulmuş, projeye ilişkin güzel geri dönüşler aldıklarını kaydetti. Kurtulmuş, "Buradan resmi olarak alınan ücretler Kapalıçarşı'mızın ihyası için kullanılıyor" bilgisini verdi.


#Kapalıçarşı
#çatı
#tur

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.