12 Eylül'ün model alındığı Balyoz Planı'nda benzeri görülmemiş toptan temizlik hedefleniyordu.
Çetin Doğan cuntası, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi Şükrü Saraçoğlu ve Burhan Felek Statları ile Ümraniye Netaş tesislerine doldurmayı planlamış.
Taraf'ın dün yayımladığı Çarşaf, Sakal, Oraj ve Suga planları ile kaos hedefleyen cuntanın nihai amacı 11 sayfalık Balyoz planında yazılı. Planın altında sıkıyönetim komutanı olarak Çetin Doğan'ın adı var.
Planın maksadı, laik düzenin işlemesine mani olan sebepleri ortadan kaldırmak. Planın dört aşaması var: Hazırlık, harekat oratmının şekillendirilmesi, icra ve yeniden yapılanma.
Darbenin icra safhalarında, toprak altında gömülü mühimmatın da derhal çıkartılması isteniyor: Harekatta kullanılmak üzere idhar (yığınak) noktalarında depolanan mühimmat planlandığı şekilde dağıtılacak.
Darbecilerin hedefinde demokrat görüşleriyle bilinen 36 gazeteci var.
Gözaltına alınacak gazeteciler: Mehmet Altan, Ahmet Altan, Etyen Mahçuplan, Murat Belge, Perihan Mağden, Hrant Dink, Nazlı Ilıcak, Mustafa Karaalioğlu, Umur Talu.
Planda, 'Harekata Kamuoyu Desteği Sağlanmasında Faydalanılacak Medya Mensupları' başlığı adı altında 137 gazetecinin isimleri de yer alıyor.
Balyoz Planı'ndan: AKP ve işbirlikçilerini saf dışı bırakmak için resmi ve gayrıresmi yurtseverler acilen seferber edilecek.
2003'te planlanan darbe sırasında hükümeti tasfiye etmek için başta Silahlı Kuvvetler'in imkan ve kabiliyetleri olmak üzere maddi ve manevi tüm güçlerin kullanılması planlanıyor. Bu amaçla, darbede ve darbe sonrasında görev alacak İstanbul ve çevresinde yaşayan ordu ile bağlantılı 843 kişinin isimleri tek tek sıralanıyor.
Harekatta, darbe sonrasında görevlendirmelerle ilgili ayrıntılar da dikkat çekici. Yargı dahil sivil bürokraside kimin nereye atanacağı, kimin görevden alınacağı, kimin tutuklanacağını gösteren listeler mevcut. Listenin arka planındaki anlayış ise şöyle özetleniyor: En üstten en alta bütün devlet kadrolarının temizlenip 1923 zindeliğine ulaşması esastır.