İstanbul'da 788 kişi tutuklandı

Yeni Şafak
11:3320/07/2016, Çarşamba
G: 20/07/2016, Çarşamba
AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 788 şüpheli tutuklandı. Nöbetçi hakimliklerde bin 522 şüphelinin de işlemi devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de tamamlanan çoğu asker olan şüphelilerin gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevki sürüyor.



Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şu ana kadar tutuklanmaları talebiyle İstanbul sulh ceza hakimliklerine sevk edilen şüphelilerden, aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerin de bulunduğu 788'i tutuklandı.



Nöbetçi hakimliklerde bin 522 şüphelinin işlemi devam ediyor.



Bu arada, gözaltına alınan askerler belediye otobüsleriyle adliyeye getiriliyor. Askerler, adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilirken güvenlik önlemleri alındı.








#darbe girişimi
#gözaltı
#mardin

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.