EDISYON:

İmamoğlu'ndan 'CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?' sorusuna dolaylı 'evet' yanıtı

14:0611/06/2023, Sunday
G: 11/06/2023, Sunday
Diğer
Ekrem İmamoğlu 'CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?' sorusunu 'değişim' vurgusuyla yanıtladı.
Ekrem İmamoğlu 'CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?' sorusunu 'değişim' vurgusuyla yanıtladı.

Seçim sonrası 'değişim' açıklamalarında bulunan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna yanıt verdi. "Değişim konusundaki fikrimde net olarak kararlıyım" diyen İmamoğlu, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na değişim çağrılarında bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Su Sporları Merkezi açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Değişim fikrimde kararlıyım'

"Değişim konusundaki fikrimde net olarak kararlıyım" diyen İmamoğlu,
"Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzene değil, kalıcı bir demokrasi düzeninin bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım.
İstanbul'da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamda değişim, hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın Türkiye'ye çok iyi geleceğini çok iyi görüyorum." ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları soruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanları, seçildikleri belediyelere hizmet etmek durumundalar. Onu oradan alıp başka bir işe verelim, bu siyasetin temeline aykırıdır" açıklaması da sorulan İmamoğlu, "Ekranlar üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Buralardan mesaj yollamak değil, karşılıklı konuşmanın daha doğru ve tutarlı olacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.


'Aday mısınız?' sorusuna yanıt


  • "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna İmamoğlu, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" sözleriyle cevap verdi.

#Ekrem İmamoğlu
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İBB

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.