Hükümet'ten Irak açıklaması: İşbirliğine hazırız

Yeni Şafak
12:345/10/2016, Çarşamba
G: 5/10/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Başika'daki Türk askeri işgalci değil, Irak hükümetiyle Başika'da işbirliğine hazırız" dedi. Türkiye'nin Başika'nın tartışma konusu olmasına müsaade etmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Kuzey Irak yönetiminin Türkiye'den yardım istediği ortada" ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'yi Musul operasyonunda devre dışı bırakmak için Bağdat'ta yapılan oylamaya ilişkin "Başika'daki Türk askeri işgalci değil. Irak hükümetiyle Başika'da işbirliğine hazırız" dye konuştu.



Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:



"Başika meselesinde Kuzey Irak'taki yerel yönetimin Türkiye'den özellikle yerel birlikleri eğitmek için yardım istedikleri açıktır. Türkiye Başika'nın tartışma konusu yapılmasına müsaade etmeyecektir"



Irak hükümeti, dün mecliste yaptığı oylama sonucunda, Türk askerinin Irak topraklarındaki varlığına karşı çıkmıştı.



Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı:


  • "Irak Temsilciler Meclisi'nin 4 Ekim 2016 tarihinde aldığı kararı kınıyoruz. Özellikle söz konusu kararın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin ithamlar içeren bölümünü şiddetle protesto ediyoruz ve kabul edilemez buluyoruz
  • Karar, Türkiye'nin yıllardır her konuda yanında duruyor ve elindeki tüm imkanlarla destek olmaya çalışıyor. Bu karar, Irak halkının büyük bölümünün görüşlerini yansıtmıyor.





#Irak
#Başika
#Numan Kurtulmuş