|

Hukuk öğrencisi kırmızı listede

ByLock soruşturmasında tutuklanan Marmara Hukuk Fakültesi öğrencisi Z.B.Ö’nün sistemde üst düzey yöneticilerin yer aldığı “Kırmızı Listede” olduğu ortaya çıktı. Z.B.Ö ifadesinde, “Sistemi Önder Aytaç’ın kızı B. Aytaç telefonuma yükledi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 21:43 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock soruşturması kapsamında Marmara Hukuk Fakültesi öğrencisi Z.B.Ö. tutuklandı. ByLock'u telefonuna en yakın arkadaşı olan FETÖ'nün akademi imamı Önder Aytaç'ın kızı B. Aytaç'ın yüklemiş olabileceğini savunan Z.B.Ö., “B. Aytaç ve kardeşi, yurtdışına kaçan babaları Önder Aytaç'ı görmek için her yaz Nijerya'ya giderdi” dedi.



KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKTI


Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen ByLock soruşturmasıyla kamudaki FETÖ üyeleri açığa çıkarken, hukuk öğrencisi Z.B.Ö.'nün de söz konusu programı kullandığı belirlendi. Programı sık kullananların yer aldığı “kırmızı liste”de bulunan Z.B.Ö., “Silahlı terör örgütüne üye” olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.



AYTAÇ'IN KIZI YÜKLEMİŞ OLABİLİR!


Kırmızı listede yer almasına rağmen ByLock'u hiç kullanmadığını iddia eden Z.B.Ö., kendisini şöyle savundu: “Arkadaşım B.'nin benim haberim olmadan cep telefonuma ByLock programını yüklemiş olabileceğini bugün itibariyle düşünüyorum. Çünk ben böyle bir şey yapmadım. ByLock üzerinden kimseyle yazışmadım, iletişime geçmedim. FETÖ/PYD silahlı terör örgütü mensubu değilim. Fetullah Gülen cemaatinden, yapılanmasından ve FETÖ silahlı terör örgütünden beni mağdur ettikleri için her bir mensubundan ayrı ayrı davacıyım ve şikayetçiyim. Onların yüzünden polis, savcılık ve şu anda hakimlik huzurunda sorguya çekiliyorum. Benim bu durumuma ailem üzülmektedir. Beni ve ailemi bu şekilde mağdur ettiler.”


#FETÖ
#ByLock soruşturması
8 yıl önce