Hesabını soracağız

Yeni Şafak
04:0015/08/2016, Pazartesi
G: 15/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti, 15. kuruluş yıldönümünü şehitlere saygı gereği sade bir törenle kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık hiç kimsenin 15 Temmuz darbe girişimi öncesindeki gibi davranamayacağına işaret etti, "Milletimize bu ihaneti yapanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur" dedi.

Siyasi yolculuğuna 14 Ağustos 2001 tarihinde başlayan AK Parti, 15. kuruluş yıldönümünü kutladı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına sade bir şekilde yapılan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans aracılıyla katılırken, AK Parti Genel Merkezi'ndeki etkinlikte Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere çok sayıda bakan, milletvekili, parti yöneticileri, il ve belediye başkanları yeraldı. Yıldönüm etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sinevizyon gösterileriyle AK Parti'nin 15 yıllık öyküsü anlatıldı.





BOYNUMUZUN BORCUDUR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana kurulan dev ekrandan AK Parti'lilere seslendi. Artık hiç kimsenin 15 Temmuz öncesindeki gibi davranamayacağını kaydeden Erdoğan, FETÖ ile mücadele vurgusu yaptı. “Bu alçaklar her türlü silahı, uçakları millete karşı kullandılar. Milletimize bu ihaneti yapanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Yenikapı Mitingi ülkemizin önündeki yeni bir kapının müjdecisi olmuştur. Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız" diyen Erdoğan, şunları söyledi:



HERKESİN TAVRI ORTAK


“En başta cumhurbaşkanı olarak ben, 15 Temmuz öncesi gibi davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum."





MİLLETİN TAMAMINA KARŞI...


“Hep birlikte çok şeyler yaşadık. Dava arkadaşlarımla gönül bağım bitmemiştir, bitmeyecektir. Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası 1400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir. AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur. Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'dan sonra hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır."









#​Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#AK Parti'nin kuruluş yıldönümünü
#15 Temmuz
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.