EDISYON:

HDP'li Hasip Kaplan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a skandal tehdit: Kılıçdaroğlu'nun ağzıyla konuşup nefret kustu

23:3718/04/2023, Salı
G: 19/04/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
HDP'li Hasip Kaplan, Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etti
HDP'li Hasip Kaplan, Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etti

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP kanadından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalara bir yenisi eklendi. HDP'li Hasip Kaplan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, seçimlerden bir gün sonrasını işaret ederek, Erdoğan'ı tehdit etti. Kaplan paylaşımında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da vaadi olan terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkacağını vurgulayıp, "15 Mayıs'ta Selo çıkacak, Tayyip girecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye, seçim sath-ı mailine girdi. Cumhur İttifakı 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi.

HDP ve PKK'dan Kılıçdaroğlu'na destek

CHP liderine ilk tebrik terör örgütü PKK'nın elebaşları ve HDP'nin eş başkanlarından geldi. İlk iş olarak HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyerek ortaklarını meşrulaştırmaya çalışmıştı.

PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulunmuştu.

HDP kanadından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalara bir yenisi eklendi.

HDP'li Hasip Kaplan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a skandal tehdit: Kılıçdaroğlu'nun ağzıyla konuşup nefret kustu

HDP'li Hasip Kaplan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, seçimlerden bir gün sonrasını işaret ederek, Erdoğan'ı tehdit etti. Kaplan paylaşımında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da vaadi olan terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkacağını vurgulayıp,
"15 Mayıs'ta Selo çıkacak, Tayyip girecek"
ifadelerini kullandı.

HDP'den itiraflar: Hepsi serbest bırakılacak

Tüm bu yaşananların gölgesinde 7'li Masa'nın kirli ortağı HDP'den itiraf niteliğinde yeni açıklamalar geldi. HDP'nin paravan partisi Yeşil Sol Parti'den seçime girecek olan sözde gazeteci Hasan Cemal,
"Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Ve bunun içinde elbette Kürt sorununu çözmek var. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var."
itirafında bulunmuştu.

"Genel affı masaya yatıracağız"

HDP'li Sırrı Sakık ise "
Herkese özgürlük, Öcalan dahil olmak üzere herkese özgürlük. Biz önümüzdeki dönem genel affı masaya yatıracağız."
demişti.


#Hasip Kaplan
#HDP
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.