Garson’un listesi

Mustafa Sait Özkan
04:0030/01/2019, Çarşamba
G: 30/01/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada 51 polis hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin örgütün emniyetteki üst düzey yöneticisi ‘Garson’ kod isimli gizli tanığının verdiği isimler olduğu öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün Emniyet teşkilatı içerisine sızmış mensuplarının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 51 emniyet personeline operasyon yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan operasyonlar İstanbul ve 25 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonlarda 44 polis yakalandı. Gözaltına alınanlar, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GİZLİ TANIK İTİRAF ETTİ

18 Nisan 2017 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında işlem yapılan FETÖ’nün Emniyet yapılanması üst düzey yöneticilerinden “Garson” kod adlı şüphelide, örgütün emniyet yapılanması arşivinin ele geçirildiği belirtildi. Bu arşive göre, örgütte “öğrenci” denilen ve hiyerarşik olarak en alt konumda bulunan emniyet personelinin bir üstünde, “öğretmen” diye tabir edilen sivil unsurların bir alt hiyerarşisinde yer alanlara “vekil öğrenci” denildiği kaydedildi.

ÖĞRENCİLER BAZ VERDİ

  • “Vekil öğrenci” ve “öğrenci” diye tabir edilen FETÖ elemanlarının, hayatın olağan akışına aykırı şekilde periyodik olarak sivil alanda kullandıkları hatların birlikte baz verdiği dile getirildi. Ayrıca örgütün kriptografik haberleşme sistemlerinden Bylock Talk And Chat kullanıcısı olan vekil öğrencilerin Bylock bazları ile sorumlusu oldukları öğrencilerin kullandıkları hatların baz verilerinin yine sivil alanda örtüştüğü vurgulandı. Örgütsel toplantı düzenledikleri tespitine yer verilen şüphelilerin, terör örgütü mensubu olduklarına dair haklarında itirafçı ifadeleri ve teşhislerin de bulunduğu kaydedildi.
#FETÖ
#Emniyet
#Polis
#Gözaltı
#Garson

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.