Can Dündar’ın villasının fahiş fiyatla satılmasında rol oynayan firari avukat Faruk Öksüz yakalandı. Öksüz'ün paralel örgüte bağlı Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun da avukatlığını yaptığı ve İstanbul'un en popüler gece kulüplerinin yanında konumlanan 'Huqqa' isimli boğaza sıfır lüks kafenin ortağı olduğunu belirledi.
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın iki yıldır satılamayan Ankara'daki lüks villasının MİT TIR'ları ile ilgili manşetinin ardından fahiş fiyata Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi ve ortağına satılmasıyla ilgili soruşturmada son şüpheli de yakalandı. Soruşturma kapsamında avukatlar Sönmez Ahi, Bekir Mustafa Yılmaz ve Atilla Tarık Çilekçi tutuklanarak cezaevine gönderilirken avukat Faruk Öksüz her yerde aranıyordu. Bu süreçte soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Öksüz'ün paralel örgüte bağlı Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) da avukatlığını yaptığı ve İstanbul'un en popüler gece kulüplerinin yanında konumlanan 'Huqqa' isimli boğaza sıfır lüks kafenin de ortağı olduğunu belirledi. Öksüz'ün aylık kirası 20-30 bin lira arasında değişen İstanbul Yeşilköy'de bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nde de ofisi olduğu tespit edildi.
Bunun üzerine savcılık, Öksüz'ün bulun işyerlerinde de arama başlattı. TEM Şube ekipleri tarafından her yerde aranan Öksüz'ün yapılan arama çalışmalarında ofisinde bulunduğu belirlendi. Öksüz, yakalanarak gözaltına alındı. Öksüz'ün emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı vekili İrfan Fidan tarafından sorgulanacak.
Gözaltına alınan Avukat Faruk Öksüz'ün evinde ve ofisinde de arama gerçekleştirildi. Öksüz'ün adresinde yapılan arama çerçevesinde de sinyal kesici özelliği taşıyan Jammer cihazı bulundu. Cihaz ve evde bulunan diğer materyaller incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü. Daha önce gözaltına alınan Avukat Atilla Tarık Çilekçi'nin evinde Jammer bulunmuştu.
Şüpheli avukatlardan Bekir Mustafa Yılmaz ve Atilla Tarık Çilekçi, “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'', ''Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek'', ''Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak'' ile ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçlarından, şüpheli avukat Sönmez Ahi ise ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'', ''Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek'' ile ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçlarından tutuklanmıştı.