|

FETÖ’ye nefes yok!

Güvenlik güçleri terör örgütlerine yönelik operasyonlarına tam gaz devam ediyor. FETÖ yapılanmasına yönelik 10 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 442 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. bunlardan 263’ü yakalandı. Adana’da ise meslekten ihraç edilen 50 polis yakalandı.

Haber Merkezi
04:00 - 10/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:57 - 10/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Gözaltına alınan örgüt üyeleri emniyete götürüldü.
Gözaltına alınan örgüt üyeleri emniyete götürüldü.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası terör örgütü FETÖ’ye yönelik başlatılan operasyon dalgası her geçen gün genişliyor. Örgütün devletin değişik kısımlara yerleştirdiği kripto üyeleri deşifre edilirken, operasyonlar da sürüyor. Dün yapılan baskınlarda çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı. Edirne, Adana, Ankara, Gaziantep, Kayseri, İzmir, Kocaeli, Zonguldak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 442 örgüt üyesi için gözaltı kararı verildi. Bunlardan 263’ü yakalandı.


ÖRGÜTÜN POLİSLERİ

Adana’daki operasyonlarda 2’si görevde olan 57 eski polise operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, örgütün emniyet kadrosunda yer alan 50 ismi yakaladı. Şüphelilerin örgüt içerisinde zümre başkanı, öğretmen, vekil şahıs olarak adlandırılan mahrem yapıda yer aldıkları da belirlendi. Konya merkezli mahrem yapılanmaya yönelik operasyonlar 29 ile yayıldı. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Ankara’da ise 23 ilde yürütülen operasyonlarda 102 örgüt üyesi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Emniyetin başarılı çalışması sonrası 63’ü gözaltına alındı. Zanlılardan bazılarının örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Gaziantep’te de TSK’ya sızan örgüt üyelerine baskın düzenlendi. Bu ilde de 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Kayseri de ise FETÖ’nün mahrem imamlarıyla irtibatlı 13 eski polisin yakalanması için emniyet çalışma başlattı.

BYLOCKÇULAR GÖZALTINDA

İzmir’deki operasyonların hedefinde ise örgütün gizli haberleşme programını ByLock’u kullanan vardı. Aralarında özel bir üniversitede akademisyen olarak görev yapan bir kişini de yer aldığı 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların yakalanması için operasyonlar sürüyor. Kocaeli merkezli 12 ilde operasyonda da 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak’ta da 23 kişi gözaltına alındı.

#FETÖ
#Adana
5 yıl önce