FETÖ imamlarına 45 bin lira maaş

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:008/08/2016, Pazartesi
G: 8/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Eskişehir’de FETÖ/PDY’ye yönelik savcılığın hazırladığı 887 sayfalık iddianamede ifadesine başvurulan “Adil Gerçek” kod adlı gizli tanık, FETÖ imamlarına 45 bin lira aylık verildiğini söyledi.

Eskişehir'de ifadesine başvurulan “Adil Gerçek” kod adlı gizli tanık, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) il imamlarına 45 bin lira aylık verdiğini söyledi. Kentte geçen yıl düzenlenen operasyonun ardından açılan 89 sanıklı FETÖ/PDY davası kapsamında cumhuriyet savcısına ifade veren gizliği tanığın anlattıkları, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında FETÖ'nün Eskişehir'deki yapılanmasına adeta ışık tuttu. “Eskişehir'de Fetullah Gülen cemaati iki ayrı yönetime bölünmüş yapıdadır. Osmangazi Üniversitesi tarafında bir eyalet imamı, Anadolu Üniversitesi tarafında da ikinci bir eyalet imamı görevlidir” ifadelerini kullanan gizli tanık, şunları kaydetti:



“Her bir eyaletin başında bölge imamı vardır. Bunların altında da dörderli gruplardan oluşan küçük bölgeler vardır. Bu bölgelerin başında da bölge imamları bulunuyor. Bu kişiler eyalet imamlarına bağlı çalışır. Kentte, büyük ve küçük bölge imamlarının sayısı 25 civarındadır. Bu imamlar toplanan paralardan maaş alıyor, İmamlar, örgüte ait şirketler üzerinden sigorta ettirilmekte. Bu kişilere aylık 45 bin lira civarında maaş verilmektedir.”



EV ABLALARI DA VAR


FETÖ'nün, Anadolu'nun çeşitli bölgelerindeki dershane ve okullarındaki öğrencilerle irtibata geçildiğini aktaran gizli tanık, “Cemaate ait her yurtta, öğrenci evinde ve okuma evlerinde sorumlu müdürler vardır. Her evin ya da yurdun müdürü bir alt bölge imamına bağlı çalışır. Bu müdürlere 'ev abisi' de denilmektedir. Aynı şekilde bayanların kaldığı yurt ve evler içinde ev ablaları vardır" dedi.






#FETÖ imamları
#Eskişehir
#45 bin lira maaş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.