Erdoğan: Adil Öksüz'ü komşum kaçırdı

Yeni Şafak
08:0711/08/2016, Perşembe
G: 11/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yakalanıp kısa sürede serbest bırakılan ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ Adil Öksüz’ün komşusu tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından Türkiye'ye dönüşünde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu, sorularını yanıtladı.



15 Temmuz darbe girişimi gecesi Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan, ardından skandal bir kararla serbest bırakılan Adil Öksüz'ü kaçıran kişinin komşusu olduğunu belirten Erdoğan, "Görünürde bize saygıda hiç kusur etmezdi. Bunu da herkese söylerdi. Şimdi Adil denilen o şahsı kaçıran adam olduğu ortaya çıktı" dedi.



Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:



"Komisyon konusunda sizinle aynı kanaatte değilim. Komisyonlardan pek bir şey çıkacağına inanmıyorum. Bu işin en ideali ülkemde nerede olursa olsun, tüm vatandaşlarımın, FETÖ denilen bu yapılanmayla ilgili bilgileri ilgili makamlarla paylaşmaktan çekinmemesidir. Mesela 15 Temmuz gecesi olan hadise. İsmi Adil olan şahsı kastediyorum. İsmi Adil de kendisi adil değil? Bakın onu kaçıran gazeteci bizim apartmanda oturuyormuş. Komşumuz yani. Görünürde bize saygıda hiç kusur etmezdi. Bunu da herkese söylerdi. Şimdi Adil denilen o şahsı kaçıran adam olduğu ortaya çıktı. Kaçıran o. Bunların hepsi karaktersiz. Köşesinde sallayıp duran vardı ya şimdi kaçmış olan, o da öyleydi. Kim olduğunu anlıyorsunuz. Köşesinde yazmaya gelince de verip veriştiriyordu. Niye kaçtın gittin? Bu kadar yüreğin vardı o zaman kalsaydın."



Adil Öksüz'ü üniversiteye aldıran bakın kim çıktı


#FETÖ darbe girişimi
#Adil Öksüz
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.