|

Cuntaya karşı OHAL devrede

Fetullahçı Terör örgütünün darbe girişimi, Türkiye'de uzun yıllar sonra OHAL'i zorunlu kıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 02:50 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Başta FETÖ olmak üzere,devlet içinde çöreklenen yasa dışı oluşumların temizlenmesi için ardı ardına atılacak adımlar şu şekilde:



YARGILAMA SÜRECİ HIZLANACAK


Başbakanlık ve OHAL Kurulu koordinasyonunda valilikler geniş yetkilerle donatılacak. Hükümete tanınan “kanun hükmünde kararname (KHK)” imkanı, kararların hızlı bir şekilde çıkarılmasını sağlayacak. Başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere bazı düzenlemelerle ilgili adımlar atılacak. Darbe suçuna karışanların yargılanmalarını hızlı şekilde gerçekleştirmek için özel yapılanma planlanıyor. İddiaların aksine, OHAL sıkıyönetim anlamına gelmiyor



FETÖ'CÜLER GÖREVDEN ALINACAK


OHAL kararıyla birlikte, FETÖ'ye destek sağlayan kişi ve kurumlarla ilgili kararlar hızla uygulamaya konularak, bu yapının devlet içinden temizlenmesi süreci hızlanacak.



MİTİNGE HİÇBİR ENGEL YOK


Sokağa çıkma yasağı yurt genelinde uygulanmayacak. Günlük hayatta sinema, tiyatro ve çeşitli etkinliklere yasak olmayacak. Güvenlik tehdidi olmadığı sürece, toplantı ve yürüyüşlere de engeller konulmayacak. Bunun kanıtı olarak, Demokrasi Mitingleri gösteriliyor. Suçun önlenmesi için kişilerin, üstü, araçları, eşyaları aranabilecek ve suç eşyasına el konulabilecek. Uygulamalar, güvenliğin gerektirdiği şekilde, vatandaşın hak ve özgürlüklerine zarar verilmeden yapılacak.



GÖZALTI SÜRESİ ARTIYOR


OHAL Kanunu'na göre, gözaltı süreleri de artırılabiliyor. Bireysel suçlara gözaltı s üresi 24 saatten 48'e, toplu suçlarda 4 günden 8 güne çıkarılabilecek. Binlerce kişinin soruşturulduğu dosyalarda sonuca daha hızlı ulaşılması sağlanacak.



TERÖR PROPAGANDALARINA İZİN YOK


Başta Paralel Yapı'ya propaganda desteği veren, teröre can suyu olan bazı basın yayın organlarının faaliyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu tür haberleri yayanlar hapis ve para cezasına çarptırılacak. Paralel yapının sosyal medya ve yayın organlarının kapatılması da gündemde.



ÖRGÜTÜN BİNALARI YIKILABİLECEK


FETÖ bağlantılı kurum ve kuruluşların kapatılması, el konulması, hatta örgütün kullandığı belirlenen binaların yıkılmasına varan tedbirler gündeme gelebilecek.



YETKİ VALİLERDE OLACAK


OHAL sürecince koordinasyon Başbakanlıkça veya Başbakanın görevlendireceği bakanlıkça yürütülüyor. OHAL Koordinasyon Kurulu devrede olacak. Gerekirse, OHAL Büroları oluşturulacak. Bu süreçte valilerin yükümlülüğü daha fazla olacak. Gerekirse Bölge Valiliği gibi adımlar da atılabilecek.



#OHAL
#Fetullahçı Terör örgütü
#Cunta
8 yıl önce