EDISYON:

Cumhur’da 50+1 zirvesi

Nur Banu Aras
04:0021/11/2023, منگل
G: 21/11/2023, منگل
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli.
Devlet Bahçeli.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin 50+1 şartının esnetilmesine ilişkin çıkışı tartışılıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin 50+1 şartının esnetilmesine ilişkin çıkışı tartışılıyor. Konuya ilişkin AK Parti kaynaklarından ‘40+1’ ya da ‘en çok oyu alan adayın ilk turda seçilmesi’ formüllerinden birinin mini anayasa değişikliği ile ele alınabileceği belirtirken gözler MHP’ye çevrildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü Meclis MHP Grubu’nda yaklaşımı konusunda ipuçları vermesi bekleniyor. Öte yandan perşembe günü Cumhur İttifakı liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin bir araya geleceği belirtildi. İkilinin görüşmesinde gündemi 50+1’in yanı sıra yaklaşan yerel seçimlere dönük iki parti heyetlerinden oluşan komisyonun çalışmalarının gözden geçirileceği bildirildi.



#Cumhur İttifakı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.