|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işgalci İsrail'in katlettiği Ayşenur için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci İsrail askerlerinin Batı Şeria'da katlettiği Türk asıllı Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için taziye mesajında bulunarak, "İsrail'in hukuk önünde hesap vermesi için çaba göstermeye devam edeceğiz." dedi. Saldırı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz etti.

Semih Bozkuş
19:02 - 6/09/2024 Cuma
Güncelleme: 19:28 - 6/09/2024 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'ye Allah'tan rahmet dileyerek İsrail'in hukuk önünde hesap vereceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'ye Allah'tan rahmet dileyerek İsrail'in hukuk önünde hesap vereceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci İsrail askerleri tarafından katledilen Türk asıllı Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için taziye mesajında bulundu.

X hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör devleti İsrail'in barbarca saldırısını kınayarak Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz etti.

Siyonist katillerin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü katliamları hatırlatan Erdoğan, "
Türkiye olarak İsrail'in işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz.
" ifadelerini kullandı.

"İsrail hukuk önünde hesap verecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Türkiye olarak, İsrail’in neredeyse 1 yıldır devam eden, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 41 bin insanı katlettiği bu işgal ve soykırım politikasının son bulması ve işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceğiz."




#Ayşenur Ezgi Eygi
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
10 gün önce