EDISYON:

CHP’den milletvekillerine 18 maddelik medya ambargosu: Partiyi eleştirmek yasak

16:4212/07/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarını bastırmak için yeni yönerge imzaladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarını bastırmak için yeni yönerge imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim hezimeti sonrası kendisine yapılan istifa çağrılarını bastırmak için yeni bir önlem geliştirdi. CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem imzalı yeni yönergeye göre, parti içi tartışmalar medya ve kamuoyu önünde tartışılmayacak.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda direten ve 12'nci malubiyetini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, değişim ve istifa çağrılarını bastırmak için yeni adımlar attı.

Değişiklik yapılan medya tutum yönergesinde CHP’lilerden parti içi konuları medya ve kamuoyu önünde tartışılmaması talep edildi.

'Parti içi sorunların çözüm noktası medya ve kamuoyu değil parti içi organlardır'

CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem imzalı 18 maddelik yeni yönergede
"Parti’nin iç organlarında konuşulması gereken hususlar medya önünde konuşulmamalıdır. ‘Parti içi sorunların çözüm noktası medya ve kamuoyu değil parti içi organlardır’ ilkesi benimsenmelidir.”
denildi.

'Televizyona çıkmadan önce izin alınmalı'

Bildiride
, "Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri katılacakları televizyon programları ile ilgili davet alınca kabul etmek konusunda yanıt vermeden önce CHP TBMM Grup Başkanı'ndan, PM üyeleri ve diğer CHP yetkililerinin ise Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları Genel Başkan Yardımcılığı'na bilgi vermeleri gerekmektedir. "Partimiz CHP'nin iç sorunları yetkili kurullarında tartışılır. Parti içi sorunlarımız medya ve kamuoyu önünde tartışma konusu yapılamaz."
ifadelerine de yer verildi.


#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Eren Erdem

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.