Başbakan Yıldırım: Tehdit henüz geçmiş değil

Yeni Şafak
19:0622/08/2016, Pazartesi
G: 22/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün boşluğunu terör örgütü PKK'nın doldurduğunu belirterek, "Tehdit henüz geçmiş değil" dedi. Suriye konusunda da konuşan Yıldırım, "500 bin insan anlamsız iç savaşta hayatını kaybetti. Suriye'de akan kanın durdurulması bölge için yapılacak en önemli işler arasındadır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.



Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:



Gaziantep'te kaybettiğimiz canlarımız için üzüntülerimi ve taziyelerimi belirterek başlıyorum. Neyin ne olduğunu bilmeyen, hayatının baharına gelmemiş çocukları kullanarak katleden alçak terör örgütlerini en ağır kelimelerle lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz.



Uzlaşma ruhunu devam ettirmek milletimize büyük katkı sağlıyor


MHP ve CHP Genel Başkanları ile bir araya geldik. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sürecinde başlattığımız dayanışma ve işbirliğinin ülke menfaatleri, Türkiye'nin geleceği konusunda o günden bu güne kadar büyük bir kararlılıkla devam ettiriyoruz. 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yaşanan ve Türkiye'ye yeni kapılar açan birlik beraberlik uzlaşma ruhunu devam ettirmek, ülkemizin terörle mücadelesinde, ülkenizin iç ve dış sorunlarını kolayca aşmasında, temel konularımızda beraber hareket etmek tabiatıyla her bakımdan milletimize büyük bir katkı sağlıyor.



Bölge için en önemlisi akan kanın durdurulması


Suriye'deki istikrarsızlık nedeniyle büyük bir zorlukla karşılaşıyoruz. Suriye enerjisini günden güne kaybediyor. Milyonlarca masum ülkesini terk etmek zorunda kaldı. 500 bin insan anlamsız iç savaşta hayatını kaybetti. Suriye'de akan kanın durdurulması bölge için yapılacak en önemli işler arasındadır.



Suriye'nin toprak bütünlüğü muhafaza edilmeli


Bütün tarafların aklıselimle bir araya gelip Suriye'de akan kanın durdurulması ve tekrar bütün Suriyelilerin temsil edileceği bir yönetişim şeklinin oluşturulması esastır. Bu bağlamda bizim önemle üzerinde durduğumuz konu çok nettir; Suriye'nin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, herhangi bir etnik gruba avantaj sağlayacak yeni bir yapılaşmaya izin verilmemesi.



Gazze'ye saldırıları onaylamıyoruz


İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik hava saldırılarını onaylamadığımızı açık bir dille ifade etmek isteriz. Bizim İsrail ile ilişkilerimizin normalleştirilmesi Filistinliler'in haklı davalarına karşı duruşumuzu, onlarla birlikte hareket etmemizi asla engellemez, durdurmaz.



Doğu'ya yönelik teşvik projeleri tamamlandı


Çukur siyasetinin başladığı şehir ve ilçeleri işgal girişiminden sonra güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla beraber bölgenin imar edilmesi, yeniden burada hayatın süratle normalleşmesi, bölgeye olan yatırımların, projelerin hızlı bir şekilde gelmesi anlamında uzun bir zamandan beri devam eden Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık.



Muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacağız


Türkiye'nin önünde güzel günler var. Bir yandan sağlanan birlik ve kardeşlik ortamını, uzlaşma ortamını devam ettirmek için iktidar partisi sorumluluğunu bilerek daha dikkatli davranacağız. Ülkenin ana meselelerinde muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacağız. Bütün konularımızı konuşarak, görüşerek ve uzlaşarak çözmenin gayreti içinde olacağız.



FETÖ'den dolan boşluğu BTÖ doldurdu


15 Temmuz'da darbe girişiminin ardından tehdit henüz geçmiş değil. FETÖ'den dolan boşluğu BTÖ doldurdu.



Saldırının faili henüz belli değil


Gaziantep saldırısıyla ilgili faile yönelik henüz bir ipucu bulunamadı. Saldırıyı kimin yaptığı, hangi örgüt adına yapıldığı konusunda erken kaanatler maalesef doğru değildir. Elde edilenlerle olayın arkasında kimin olduğu ortaya çıkarılacaktır. İstihbarat ve güvenlik birimlerimiz, benzer olayların yaşanmaması için olağanüstü gayret veriyor.




Mısır'dan yapılan sağduyulu açıklamalar güzel. Bunun devamını getirmek lazım. Mısır, halkın iradesinin göz ardı etmemeli. Biz Mısır ile ilişkileri geliştirmekten yanayız, halklarımız kardeştir. En azından, ekonomik alanda ilişkilerimizi süratle geliştirebiliriz. Buna her iki ülkenin de ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.





#Binali Yıldırım
#Bakanlar Kurulu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.