Puan farkını unutun

Yeni Şafak
04:0021/03/2015, Cumartesi
G: 20/03/2015, Cuma
Yeni Şafak

“Sahada sakin olmalıyız ve topun kontrolü bizde olmalı” ifadesini kullanan Fenerbahçe Teknik Direktörü’ne oyuncular ise “Fenerbahçe gerçek yüzünü Beşiktaş karşısında gösterecektir” karşılığını verdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş ile oynanacak derbi maçında tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapıyor. Oyuncularıyla toplantılar yapan genç teknik adam, derbiden zaferle ayrılmak için takımını normal bir maç gibi hazırlamaya çalışıyor. Futbolculara “Aradaki puan farkını unutun, bu bizim için normal bir maç olarak düşünün” ifadesini kullanan Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün “Sahada sakin olmalıyız ve topun kontrolü bizde olmalı. Fenerbahçe, tarihinde olduğu gibi derbide de kazanmak ve galibiyet için sahaya çıkacaktır. Bu takımın kadrosunda yer alan her oyuncu çok kaliteli, bunu defalarca kanıtladınız. Ben sizlere güveniyorum. Sahaya çıkıp sadece futbolunuzu oynayın, başka bir şey düşünmeyin. Her şey bizim elimizde. Tüm maçlarımızı kazanarak şampiyon olacağız” dediği öğrenildi. Hocaları İsmail Kartal'ın konuşmasından sonra futbolcular da derbi için galibiyet yemini ederken, takım kaptanı Volkan Demirel, “Bu derbinin önemini takım olarak hepimiz çok iyi biliyoruz. Takımdaki herkes neyi nasıl yapacağını çok iyi biliyor. Fenerbahçe takımı gerçek yüzünü Beşiktaş karşısında sahada gösterecektir. Kalan maçlarımızı kazanarak şampiyon olacağız. Bu maçı kaybedersek şampiyonluk şansımızın çok azalacağını biliyoruz. Ama bu takımı buraya biz futbolcular getirdik, buradan kaldıracak da bizleriz” karşılığını verdi.



Sow'u Emenike yapacak


Gençlerbirliği mağlubiyetiyle zirve yarışında ağır yara alan F.Bahçe'de gözler Beşiktaş derbisine çevrildi. Sarı-lacivertli takımda sakat futbolcular Egemen, Gökhan ve Mehmet Topal'dan gelen iyi haberler sıkıntılı günler yaşayan teknik direktör İsmail Kartal'ı rahatlatırken, sarı-lacivertliler derbiye ideal 11'iyle çıkacak. İsmail Kartal, derbide sahaya süreceği ilk 11'i de büyük ölçüde belirledi.Defansta Gökhan-Alves-Egemen-Caner dörtlüsünü bozmak istemeyen genç teknik adam, orta sahada ise Meireles'e görev verecek. Derbide orta sahanın solunda Alper Potuk'a ilk 11'de şans vermeyi, Sow'u ise yedek kulübesine çekmeyi planlayan Kartal'ın forvetteki silahı ise Emenike olacak. Kartal, defanstan rakip stoperlerin arkasına atılan uzun toplarla Emenike'nin topla buluşturulmasını istedi. Kartal'ın derbideki diğer kozu Meireles ise oyun akışını yönlendirecek, orta saha ve forvet hattı arasında pas bağlantılarının kilit ismi olacak.



Egemen'in oynama ihtimali yüzde 60


Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi öncesi sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz kontrollü olarak idmanlarda çalışıyor. Yoğun bir tedavi programı ve iğne tedavisi uygulanıyor. Ağrıları büyük ölçüde azaldı, ama oynama ihtimali yüzde 60. Teknik direktör İsmail Kartal da G.Birliği maçında olduğu gibi tam iyileşmeden oynatmayı istemiyor. Gökhan Gönül'ün dizinin arkasında ağrıları var, iğne tedavisi uygulandı. Beşiktaş derbisinde takımdaki yerini alacak. Mehmet Topal'ın dizindeki ağrıları tamamen geçti, derbide forma giyecek.





#Fenerbahçe
#İsmail Kartal
#Sow
#Emenike
#Süper Lig

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.