EDISYON:

Akıncılar Hareketi'nden İsveç'teki alçak provokasyona sert tepki: Sorumlular tüm İslam aleminden ve Müslümanlardan özür dilemelidir

00:1529/06/2023, jeudi
Diğer
İsveç'te Kurban Bayramı'nda cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı.
İsveç'te Kurban Bayramı'nda cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kur'an-ı Kerim yakıldı. Alçak provokasyona ilişkin "Uyarıyoruz" başlıklı bir açıklama yapan Akıncılar Hareketi, İsveçli sorumluları tüm İslam aleminden ve Müslümanlardan özür dilemeye çağırdı. "Bu alçak eylem biz Müslümanların kutsallarını açıkça hedef alan ve sabrımızın sınırlarını zorlayan iğrenç bir provokasyondur." denilen açıklamada, "Dilemedikleri takdirde hükümetimiz İsveç Büyükelçiliği ve Konsolosluklarının faaliyetlerini durdurarak diplomatlarını derhal sınır dışı etmelidir" ifadeleri yer aldı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İsveç polisi yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nın ilk gününe eşzamanlı olarak Medborgarplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim'in bir nüshasını yakmayı amaçlayan gösteriye izin verdiğini duyurmuştu.

Akıncılar Hareketi'nden İsveç'deki alçak provokasyona sert tepki

Alçak provokasyona ilişkin açıklama yapan Akıncılar Hareketi, İsveçli sorumluları tüm İslam aleminden ve Müslümanlardan özür dilemeye çağırdı.

"Bu alçak eylem biz Müslümanların kutsallarını açıkça hedef alan ve sabrımızın sınırlarını zorlayan iğrenç bir provokasyondur."
denilen açıklamada,
"Dilemedikleri takdirde hükümetimiz İsveç Büyükelçiliği ve Konsolosluklarının faaliyetlerini durdurarak diplomatlarını derhal sınır dışı etmelidir"
ifadeleri yer aldı.

"İsveç hükümeti tüm İslam aleminden ve Müslümanlardan özür dilemelidir"

Mübarek Kurban Bayramım ilk gününde camii önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin veren İsveç devletini ve mahkemelerini uyarıyoruz!

Bu alçak eylem biz Müslümanların kutsallarını açıkça hedef alan ve sabrımızın sınırlarını zorlayan iğrenç bir provokasyondur. İsveç hükümeti ve eyleme onay veren mahkeme heyeti derhal tüm İslam aleminden ve Müslümanlardan özür dilemelidir.

Dilemedikleri takdirde hükümetimiz İsveç Büyükelçiliği ve Konsolosluklarının faaliyetlerini durdurarak diplomatlarını derhal sınır dışı etmelidir...

Tüm dünya kamuoyuna açık, ilan ediyoruz ki, Rabbimizin Kitabı Kerim, bizim en kutsalımız ve canımızdan Aziz bildiğimiz değerimizdir. Bu hususta hiçbir bedeli ödemekten geri durmayacak ve Müslümanlar olarak İsveçli diplomatların ellerini, kollarını sallayarak vatanımızda dolaşmalarına asla tahammül etmeyeceğiz...



#Akıncılar Hareketi
#İsveç
#Stockholm
#İslam
#Müslüman
#Kur'an-ı Kerim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.