AK Partililer afiş avında

Fazlı Şahan
04:0028/12/2018, Cuma
G: 28/12/2018, Cuma
Yeni Şafak
Propaganda ilan ve reklam malzemeleri sadece seçim kurullarınca gösterilecek yerlere asılabiliyor.
Propaganda ilan ve reklam malzemeleri sadece seçim kurullarınca gösterilecek yerlere asılabiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce AK Parti’nin yerel seçimlerde görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ederek, bayrak ve afişleri sadece parti teşkilatı ve seçim koordinasyon merkezlerinde asacağını açıkladı.

Erdoğan, bunu da “AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık” sözleriyle duyurdu.

SKM VE MİTİNG SINIRI

Erdoğan’ın talimatı üzerine, AK Parti’de sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklar, afişler asılacak. Bunun dışında görüntü kirliliğine asla müsaade edilmeyecek, sabah saat 10’da önce ve gün batımından sonra seçim müziklerini çalındığı otobüsler dolaştırılmayacak.

RAKİPLERİN ENSESİNDE…

  • AK Parti bu kurallara diğer partilerin de uymasını teşvik edecek. Seçim bölgelerinde varılacak centilmenlik anlaşmaları ile görüntü kirliliğine neden olacak materyallerin yasaya aykırı yerlere asılmaması sağlanacak. Anlaşma sağlanamayan ya da anlaşmaya rağmen yasaya aykırı yerlere bayrak ve afiş asılması durumunda konu ilçe seçim kurullarına bildirilecek.

İLGİLİ YASA NE DİYOR?

Seçim yasasına göre parti binaları, seçim ofisleri ile açık ve kapalı toplantı yapılan yerlere parti bayrağı ve afiş asılabiliyor. Vatandaşların ev ve iş yerlerine propaganda malzemesi asmasının önünde engel bulunmuyor. Bunun dışından propaganda ilan ve reklam malzemeleri, ancak, seçim kurullarınca gösterilecek yerlere asılabiliyor. Bu alanların dışına bayrak ve afiş asılmasının cezai yaptırımı bulunuyor. Düzenleme seçim kurullarının önce söz konusu materyallerin kaldırılması konusunda uyarmasını, kaldırılmamasında ısrar edilirse zorla kaldırılarak masrafların ilgili partiden karşılanmasını içeriyor. Ancak söz konusu hüküm şimdiye kadar uygulanmadı.

#AK Parti
#Seçim
#Bayrak
#Afiş
#Miting
#Kampanya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.