Sahil kavgası

Nur Banu Aras
04:0028/12/2018, Cuma
G: 28/12/2018, Cuma
Yeni Şafak
Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu
Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu

CHP ve İYİ Parti arasında yapılacak ittifakta Antalya krizi yaşanıyor. İYİ Parti, Antalya’da 19 ilçenin en az 16’sında CHP’den daha yüksek oy aldığını iddia ederek 16 ilçeyi istiyor. Ancak CHP ise kendi kalesi olarak adlandırdığı Antalya’nın ilçelerini İYİ Parti’ye kaptırmak istemiyor.

31 Mart’ta 21 büyükşehirde iş birliği yapacak olan CHP ve İYİ Parti arasındaki çalışmalar devam ediyor. Pazarlık sürecinde CHP, Osmaniye, Isparta ve Nevşehir’i de İYİ Parti’ye bırakmıştı. 21 şehirden 11’inde CHP, 10’unda ise İYİ Parti aday çıkaracak. CHP ve İYİ Parti arasında, geçen hafta yapılan görüşmelerde ise ilçeler üzerinde değerlendirme yapıldı.

16 İLÇE BELEDİYESİNİ İSTİYOR

  • İlçeler üzerinde değerlendirmeler devam ederken, İYİ Parti kendisine bırakılan illerde kazanma ihtimalinin düşük olduğunu belirterek ilçelerde söz sahibi olmak istiyor. 24 Haziran seçimlerinin analizini yapan İYİ Parti, en fazla milletvekili çıkardığı ve büyükşehir belediye başkanlığında CHP’yi destekleyeceği Antalya’da ilçelerdeki oyunu gerekçe göstererek 16 ilçenin belediye başkan adaylığını istiyor.

3 İLÇEDE KAFA KAFAYA EŞİTLİK

24 Haziran seçimlerindeki tabloya göre İYİ Parti, Serik ve Gündoğmuş ilçelerinde CHP’den az farkla daha fazla oy almış. Serik’te İYİ Parti’nin oyu yüzde 27,1 iken, CHP’nin oyu yüzde 24.1. Gündoğmuş ilçesinde de İYİ Parti yüzde 20.8 oy alırken, onu yüzde 20.3’lük oyla CHP izliyor. Antalya’nın Demre ilçesinde de İYİ Parti CHP’nin 0.1 puan gerisinde. Demre’de CHP yüzde 23.2 oy alırken, İYİ Parti ise yüzde 23.1 oy almış. Alanya’da ise 24 Haziran sonuçlarına göre her iki partinin de oyu yüzde 20.9.

CHP O İLÇELERİ İYİ PARTİ’YE KAPTIRMAK İSTEMİYOR

Söz konusu ilçeler başta olmak üzere aralarında Aksu, Elmalı ve Kumluca’nın da bulunduğu Antalya’da mevcut 19 ilçeden en az 16’sında iddialı olduğunu belirten İYİ Parti, bu ilçelerin hepsini istiyor. CHP ise kalesi olarak adlandırdığı Antalya’nın ilçelerinde kendi şansının daha yüksek olduğunu belirterek İYİ Parti’ye sınırlı sayıda ilçe vermeyi planlıyor.

#CHP
#İYİ Parti
#İttifak
#Kriz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.