EDISYON:

AFAD'dan Fas'taki depreme ilişkin açıklama: İsterlerse Türkiye 265 personel ve bin adet çadır göndermeye hazırız

Halil Akkoç
12:519/09/2023, Cumartesi
G: 9/09/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
Fas'ta meydana gelen depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti, birçok ev yıkıldı.
Fas'ta meydana gelen depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti, birçok ev yıkıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün saat 01.17'de Fas’ın Marakeş şehrinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Başkanlığımıza iletilen herhangi bir uluslararası yardım çağrısı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz, olası bir yardım çağrısına karşın teyyakuz halindedir" denildi. Ayrıca, Fas'ın uluslararası yardım çağrısı yapması halinde 265 personel ve bin çadır göndermeye hazır olduğunu belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), yapılan açıklamada,
"Bugün saat 01.17'de Fas’ın Marakeş şehrinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Başkanlığımıza iletilen herhangi bir uluslararası yardım çağrısı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz, olası bir yardım çağrısına karşın teyyakuz halindedir"
denildi.
Açıklamada,
"Dost ve kardeş ülke Fas'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir; hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz"
ifadelerine yer verildi.

"Fas isterse Türkiye 265 personel ve bin adet çadır göndermeye hazır"

Ayrıca açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"
Fas’tan uluslararası yardım çağrısı gelmesi durumunda bölgeye intikal etmek üzere, AFAD, Sağlık Bakanlığı UMKE, Türk Kızılay ve diğer STK’lerden toplam 265 personelin harekete hazır olduğu bildirildi.

Ayrıca bin adet çadırın bölgeye ulaştırılması için Faslı yetkililerden çağrı beklemekteyiz. Depremden etkilenen Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

#Fas
#Marakeş
#Deprem

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.