|

İzmir'de FETÖ'ye iki ayrı operasyon: 106 kişi aranıyor

FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına yönelik İzmir merkezli soruşturma kapsamında aralarında 29 muvazzafın da bulunduğu 41 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Ayrıca İzmir'de ikinci bir FETÖ operasyonu ile 65 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

09:30 - 9/04/2019 الثلاثاء
Güncelleme: 09:53 - 9/04/2019 الثلاثاء
AA
FETÖ operasyonu
FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmada, muvazzafların da aralarında yer aldığı 41 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

TSK'YA SIZAN FETÖ'CÜLERE OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına yönelik "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfeden arandığı belirlenen 29'u muvazzaf 41 şüpheli hakkında yakalama kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Eskişehir, Balıkesir, Kocaeli, Konya, Kayseri, Erzurum, Ardahan, Manisa ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

İZMİR'DE İKİNCİ OPERASYON: 65 KİŞİYE YAKALAMA KARARI

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları gerekçesiyle, aralarında Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli muvazzaf askerler ile üniversiteler ve hastanelerde görev yapan öğretim üyelerinin de bulunduğu 65 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Operasyonların sürdüğü belirtildi.

#FETÖ
#İzmir
٪d سنوات قبل