25 Aralık kumpasına 10 müebbet

M. Sait Özkan
04:0025/12/2018, Salı
G: 25/12/2018, Salı
Yeni Şafak
Kazım Aksoy ve Yakub Saygılı
Kazım Aksoy ve Yakub Saygılı

FETÖ’nün devlete karşı giriştiği ilk darbe girişimlerinden 25 Aralık kumpasına ilişkin davada 10 eski polis müdürü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aralarında eski İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın da bulunduğu sanıklar, ‘darbeye teşebbüs’ suçundan yargılanıyordu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in dosyası bu davadan ayrıldı.

FETÖ’nün takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapan ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs eden terör örgütü elebaşı firari Fetullah Gülen, ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz ile eski Emniyet Müdürü Yakub Saygılı'nın da bulunduğu 13'ü tutuklu 71 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl sonra verilen kararda Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu, Arif İbiş’in de bulunduğu 10 polis şefi ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

SAYGILI’YA AYRICA 127 YIL

  • İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşındaki salondaki karar duruşmasında Yakup Saygılı, Kazım Aksoy’un da aralarında bulunduğu 8 sanık ‘özel hayatın gizliliği ve usulsüz dinleme’ suçlarından da toplam 127 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şüphelilerden Arif İbiş ve İbrahim Şener’e 133 yıl 4 ay 15 gün, Mustafa Demirhan’a ise 131 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

SIFIRCI KOMİSERE ARTI 43 YIL

Karar duruşmasında FETÖ’ye üye olmak ve usulsüz dinleme suçlarından sanıklar Sabri Kızılkaya, Hayrettin Can ve Cihan Kasak ise toplam 43 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Mahir Çakallı, İsmail arpacı, Mehmet Sait Sevinç, Şakır Parpar, Yasin Topçu, ‘Sıfırcı komiser’ olarak bilinen Mehmet Akif Üner, Sabri Kızılkaya, Ufuk Sağdıç, Murat Kaya ve Mahmut Yavuz, İsa Karayiğit’in verilen hükümle birlikte tutuklanmaları kararı verildi.

Sanıklardan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ABD’de bulunan eski emniyet müdürü Sinan Dursun, Hamza Tosun, Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz, Sinan Sagyalavac ve Engin Filiz’in dosyaları ise ayrıldı.

#FETÖ
#25 Aralık
#Müebbet
#Hapis

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.