Gaybubet evinden sarı yelekler çıktı

Şahin Şen
04:0025/12/2018, Salı
G: 25/12/2018, Salı
Yeni Şafak
Yapılan aramada tencere ve kağıt mendil poşetlerinin içine gizlenmiş binlerce TL ve döviz bulundu.
Yapılan aramada tencere ve kağıt mendil poşetlerinin içine gizlenmiş binlerce TL ve döviz bulundu.

Bursa’da 28 gaybubet evine yapılan baskınlarda firari 22 FETÖ’cü yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında ihraç edilmiş savcı, örgütün emniyet ve asker imamları ile bölge sorumluları da yer aldı. Adreslerin birinden çok sayıda sarı yelek çıktı. Evinden sarı yelekler çıkan öğretmenin karısı, “Ben Dünya Çevre Örgütü üyesiyim, bu yelekler oradan kalma” dedi.

Gaybubet evlerine yapılan baskınlarda firari 22 FETÖ'cü yakalandı. Adreslerin birinde çok sayıda “sarı yelek” bulundu. Kritik operasyonla, toplumsal kargaşa ve kaos hedefleyen örgütün provokasyon hazırlığı engellendi.

Bursa’da daha önceden gözaltına alınan FETÖ şüphelilerinin itirafları doğrultusunda harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Örgütün Bursa'daki yapılanmasına ağır darbe vuruldu. Önceden tespit edilen 28 gaybubet evine şafak vakti yapılan baskınlarda aranan 22 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca aranan meslekten ihraç edilmiş firari savcı İ.G., örgütün emniyet ve asker imamları ile bölge sorumluları da yer aldı. Yakalananların tamamının ByLock kullanıcısı firariler olduğu belirtildi.

EVDEN SARI YELEK ÇIKTI

  • FETÖ’ye ait kapatılan bir dershanede öğretmenlik yaptığı belirlenen şüphelinin evinde 19 sarı, 8 kırmızı yelek ele geçirildi. Bu yeleklerin yeni alınmış olduğu belirlendi. Toplumsal kargaşa ve kaos hedefleyen FETÖ’nün gaybubet evlerinde Fransa’daki eylemlerle gündeme gelen sarı yeleğin bulunması, örgütün sokak eylemleri planladığını ve bu kapsamda üyelerini hazır tuttuğunu ortaya çıkardı. Evlerde yapılan aramalarda tencere ve kağıt mendil poşetlerinin içine gizlenmiş 98 bin TL, bin 350 EURO, 9 bin 125 dolar nakit para, sahte kimlikler, çelik kasa, 48 tuşlu telefon, depolama cihazları ve emniyet müdürlüklerine giriş için kullanılan sosyal kart ele geçirildi.

GÖZALTI TALİMATLARI

Aramalarda örgütün üyelerine dağıttığı ilginç bir yazılı talimat da dikkat çekti. Talimatta örgüt üyelerine gözaltına alındıklarında yapacakları ve önceden cevap hazırlamaları için karşılaşabilecekleri soruların aktarıldığı tespit edildi. “Bank Asya'da paranız var mıydı? Çocuğunuz cemaat okuluna gitti mi? Türkçe Olimpiyatları’na katıldınız mı? Aksiyon ve Zaman'a abone oldunuz mu?” gibi soruların yer aldığı talimatta, hukuki prosedürlerin de en ince detaya kadar aktarıldığı görüldü. Adreslerde FETÖ elebaşı Gülen’e ait çok sayıda kitap ile Pensilvanya’dan örgüt üyesine gönderildiği düşünülen, içinde Fetullah Gülen’e ait bir şiirin yazılı olduğu tablo da bulundu.

#FETÖ
#Sarı Yelek
#Bursa

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.