Türk ekonomisi çok dirençli

Yeni Şafak
04:0023/01/2019, Çarşamba
G: 22/01/2019, Salı
Yeni Şafak
Martina Larkin
Martina Larkin

Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Üyesi Martina Larkin, Türkiye’nin yeni dönemde çok önemli bir rol oynadığını belirtti. Birleşmiş Milletler Ekonomi ve Sosyal İşler Birimi Uzmanı Yasuhisa Yamamoto, Türkiye’nin ekonomide çok dirençli olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomi ve Sosyal İşler Birimi Uzmanı Yamamoto, “Dünya Ekonomik Durumu ve 2019 Beklentileri” raporunda Türkiye’nin yerini değerlendirdi. Rapora göre, küresel ekonomik büyümenin 2019’da yüzde 3 olması bekleniyor ve artan ticari gerginliklerin ise büyümeyi etkileyebileceği uyarısı yapılıyor. Üst orta gelirli ülkeler arasında gösterilen Türkiye’de 2019’da 1,7, 2020’de ise 2,5 puanlık bir büyüme öngörülüyor. Dövizdeki dalgalanma nedeniyle enflasyonun yükseldiğini bu nedenle de Türkiye’nin 2019 büyüme tahminlerini düşük tuttuklarını belirten Yamamoto, “2018’ın negatif etkilerinin azalmasıyla 2020’de daha fazla iyileşme göreceğiz. Türkiye ekonomisi oldukça dirençli’’ dedi.

TÜRKİYE KRİTİK ROLDE

  • Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrupa ve Avrasya Bölgesel Stratejiler Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Martina Larkin de, Türkiye’nin yeni dönemde çok önemli bir rol oynadığını belirtti. Martina Larkin Türkiye’nin G-20 ekonomisi arasında olmasının yanı sıra güçlü kültürel, tarihi ve siyasi köklerinin yanı sıra Boğaziçi Köprüsü gibi Batı’yı Doğu’ya veya Doğu’yu Batı’ya bağlayan kendine özgü konumu olduğunu belirtti.

Larkin, “İkincisi, Türkiye, insani konular dahil olmak üzere birçok küresel konuyu ele almak için diplomatik çabaların yönlendirilmesinde önemli bir rol oynayabilir ve bu yeni dönemde insani krizleri önlemek üzere çok hızlı ve proaktif çözümler bulmak için önemli bir paydaş olabilir. Üçüncüsü de Türkiye, dinamik ve genç nüfusu, girişimci geleneği ve teknolojik gelişime olan ilgisi ile büyük bir potansiyele sahiptir” şeklinde konuştu.

#​​Dünya Ekonomik Forumu
#Martina Larkin
#Yasuhisa Yamamoto