Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Beşiktaş'taki terör saldırına ilişkin, "Bu topraklar kolay vatan olmadı, kimse zannetmesin ki bu saldırılar bizi yıldıracak" açılmasında bulundu. Arslan, Avrasya tüneline ilişkin açıklamalarında da, "Amacından sapan bir kampanya oldu. Biz kutuplaşmanın tarafı olmayacağız. İsmi Avrasya Tüneli olarak kalacak" dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir televizyon programında gündeme ilişkin açılmalarda bulundu.
Beşiktaş'taki terör saldırına ilişkin, "Bu topraklar kolay vatan olmadı, kimse zannetmesin ki bu saldırılar bizi yıldıracak" dedi.
Dünyanın en derin tüneli olan proje kamu kaynağı olmadan yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Arslan, "Bu proje trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak,120 bin aracın geçişini ön görüyoruz. Bu projeyi Türk-Kore ortaklıkla yapıldı. Türk ve Koreli mühendislerin ortak çalışması oldu. Avrasya gibi bir tüneli yapmak çok önemliydi, bu proje dünyada da takip ediliyor.
İstanbul ortasından deniz geçen nadir bir şehir, 106,5 metre derinlikte böyle bir proje yok" açıklamasında bulundu.
İsim konusunda insanımızın ferasetine farklı görüşüne güvenerek bir yola çıktık ancak hiç istemediğimiz bir gelişme oldu, bizim geçmişteki değerlerimizi yarıştırır bir kampanya haline geldi.
- Arslan, "Amacından sapan bir kampanya oldu. Biz kutuplaşmanın tarafı olmayacağız. İsmi Avrasya Tüneli olarak kalacak" açıklamasında bulundu.
Bakan Arslan, "Avrasya Tünelinden 31 Aralığa kadar toplanan geçiş ücretini sosyal sorumluluk projesine aktaracağız" dedi.
Bakan Arslan, "Baki Tiflis Kars Projesi, önemsediğimiz bir proje Şubat itibariyle tren işletmeye başlayacağız. Neden mega proje, Türkiye'de 76 km, Gürcistan'da 25 km'lik bir demir yolu hattı. Toplamda Azerbaycan haricinde 105 km demir yolu... Bu projeyi mega proje yapan, Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasında bir köprü görevi görmesi. Bu projeye Kazakistan ve Çin'de dahil, buna Türkmenistan'ı da ekledik. Rusya'da girmek istiyor. Bu teknik bir mega proje. Bu proje ana koridorların tamamlayıcısı durumunda. Her gelen treninin bize getirisi olacak, Karst'ta lojistik köy yapıyoruz. İlave istihdamlar Türkiye'nin her yerinde gerçekleşecek. Demir-İpek yolunu tamamlamış oluyoruz. En geç Şubat ayında, başlangıçta öncelikle birinci hatla başlayacak. Demir yolu yük taşımacılığı, hattın tamamlanması ile birlikte, Çin'den 26 milyon ton Kazakistan 10 milyon ton yük taşımacılığı öngörülüyor" dedi.
- Bakan Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, ana koridorların tamamlayıcısı olan yüzyılın projesidir" dedi.
Arslan, Ak parti ile birlikte demiryolları devlet politikası halin getirildiğini açıkladı. 3 bin 380 km yeni demiryolu yapıyoruz çoğunluğu hızlı tren hattı diyen Arslan, "Ankara Sivas arası 2018 yılında bitecek, Erzincan Erzurum projeleri bitti, 2023'e kadar projeleri bitirmeyi düşünüyoruz. Ağ gittikçe genişleyecek, öncelikli hedef ana koridorları yapmak, Halkalı'dan Edirne Kapıkuleye kadar Asya'dan Avrupayı bağlamak ve buradan ülkemize gelir elde etmek.
Yolcu taşımacılığı da olacak. Hızlı tren hattı olmayan bölgelerde yolcu taşımacılığı için vagonlarda iyileştirmeler yapılacak.
Uçuş seferlerinde azalma olduğu iddiasına ilişkin Arslan, "Türkiye havacılıkta çağ atladı. THY dünyanın en büyük markalarından biri oldu. Dünyada uçuşlarda bir daralma var, dış hatlarda olduğu bir vaka. THY kış tarifesine uygun olarak zaten uçakları rutin bakıma alındı ancak buna ek olarak yurt dışında bir daralma oldu ve bu sene yeni uçaklarda alındı, 181,5 milyon olan yolcu sayımızda bu sene düşüş gözlenerek 170 milyon yolcu bekleniyor. Konjonktürel olarak bölgemizde daralma var, Rusya etkisi de var.
- Arslan, "Türk Hava Yolları dünyanın en önemli markasıdır. 334 uçağı ile rekabet eder hale gelmiştir" dedi.
Arslan, Beşiktaş'taki terör saldırına ilişkin sosyal paylaşım sitesinden paylaşımda bulundu.