İngiltere Merkez Bankası'ndan 250 milyar sterlinlik ek önlem

Yeni Şafak
11:0124/06/2016, Cuma
G: 24/06/2016, Cuma
AA

Londra Borsası'nda FTSE 100 endeksi Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği referandumundan ayrılık kararının çıkmasının ardından güne yüzde 9,04 oranında düşüşle başladı. İngiltere Merkez Bankası, parasal ve mali istikrarın sağlanması için gerekli tüm adımların atılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, piyasaları sakinleştirmek için 250 milyar dolar kaynak ek önlem alınacağı belirtildi.

Birleşik Krallık'ta yapılan AB referandumundan Brexit kararının çıkmasının ardından Londra Borsası'nın açılışında FTSE 100 endeksi sert şekilde değer kaybetti.



Endeks Londra saati ile 08.17 itibariyle yüzde 9,04 kayıpla 5.717,50 seviyesinde işlem görüyor.İngiliz sterlini ise ABD doları karşısında son 31 senenin en düşük seviyesine gerileyerek yüzde 8,69 oranında değer kaybetti.



Ayrıca Londra Borsası'nda Barclays hisseleri yüzde 30, RBS hisseleri yüzde 34, Lloyds Banking hisseleri yüzde 30 değer kaybetti.




Piyasaları sakinleştirmek için 250 milyar sterlin


İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney Brexit kararının ardından bankanın finans piyasalarını desteklemek için 250 milyar sterlinlik ek önlem almaya hazır olduklarını söyledi.



Referandumun ardından belirsizlik süreci yaşanacağını belirten Carney önümüzdeki haftalarda ek politika adımlarının da değerlendirileceğini dile getirdi. Carney, İngiliz bankalarının daha önceki stres testlerini geçtiğini hatırlatarak, bankaların dirençli olduğunu vurguladı.




İngiltere Merkez Bankası'nın sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, “İngiltere Merkez Bankası gelişmeleri yakından izlemektedir. Banka kapsamlı acil durum planlamasını yapmış, Hazine Bakanlığı, diğer yerel birimler ve merkez bankaları ile yakın bir şekilde çalışmaktadır. İngiltere Merkez Bankası parasal ve mali istikrarın sağlanması amacıyla sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli olan tüm adımları atacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.



İngiltere Merkez Bankası (BoE) Birleşik Krallık'ta seçmenlerin Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılma kararı vermesinin ardından, parasal ve mali istikrarın sağlanması için gerekli tüm adımların atılacağını açıkladı.




Bankadan yapılan yazılı açıklamada, “İngiltere Merkez Bankası gelişmeleri yakından izlemektedir. Banka kapsamlı acil durum planlamasını yapmış, Hazine Bakanlığı, diğer yerel birimler ve merkez bankaları ile yakın bir şekilde çalışmaktadır. İngiltere Merkez Bankası, parasal ve mali istikrarın sağlanması amacıyla sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli olan tüm adımları atacaktır." ifadeleri kullanıldı.



Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar vermesinin ardından İngiliz sterlini son 31 yılın en düşük seviyesini gördü. Şu saatlerde İngiliz sterlini yüzde 7,93 değer kaybı ile ABD doları karşısında 1,3698 seviyesinde işlem görüyor.


#Londra Borsası
#İngiltere
#Avrupa Birliği
#İngiltere Merkez Bankası