İhracatçının kredi kanalları çeşitleniyor

Ali Kürşat Büyükada
04:0014/10/2024, Pazartesi
G: 14/10/2024, Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Teminat yetersizliği nedeniyle kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan ihracatçıların krediye erişimlerini sağlayan İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) bugüne kadar 85 milyar TL'lik kefalet desteği sağladı. 9 bin 531 ihracatçının 20 binin üzerinde yaptığı başvuruyu olumlu değerlendiren İGE A.Ş. finansmana erişimini kısa süre içerisinde çeşitlendirecek.

İhracatın tabana yayılması ve üreticinin finansman sorununa çözüm bulmak için kurulan İhracatı Geliştirme A.Ş. Mart 2022'den bu yana ihracatçılara 85 milyar TL'lik finansman kaynağı sağladı. Toplamda 9 bin 531 ihracatçının evini, arsasını ya da fabrikasını ipotek ettirmeden finansmana ulaşmasını sağlayan bugüne kadar toplamda 20 binin üzerinde kredi garanti ve kefaletine olumlu yanıt verdi.


KATMA DEĞERLİ İHRACATA DESTEK PAKETİ

İGE’nin öz kaynağı ve hazine kaynağından sağladığı ana kefalet destek paketlerinin yanında kısa zaman önce devreye aldığı yeşil dönüşüm ve ihracatta kadını destekleme temalı paketlere yenileri de ekleniyor. Bu kapsamda ihracatçıların her alandaki finansman ihtiyacına destek olmak için “Yabancı Para Kefalet Destek” ve “Yüksek Katma Değerli İhracata Destek” paketleri de ihracatçıların kullanımına açılacak ve kredi kefalet miktarının kısa süre içerisinde 100 milyar TL'yi aşması sağlanacak ve bu finansman kaynağı ile ihracatçılar yüksek katma değerli ihracata teşvik edilecek.




#İhracatı Geliştirme AŞ
#kredi
#ekonomi
#ihracat