Güçlü altyapı şart

Haber Merkezi
04:0025/08/2018, Cumartesi
G: 25/08/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
 Li, geçen sene Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri şirketlerinden Netaş'ın bir kısım hissesini satın aldıklarını anımsattı.
Li, geçen sene Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri şirketlerinden Netaş'ın bir kısım hissesini satın aldıklarını anımsattı.

Türkiye’nin teknoloji atılımları, dev şirketler tarafından yakından izleniyor. Çinli ZTE Bölge Genel Müdür Yardımcısı Li Ming, “Türkiye’nin ekonomik patlama yapması için altyapısını geliştirmesi gerekir” dedi.

Teknolojinin hemen her alanında yapılan yatırımlar Uzakdoğulu telekomünikasyon şirketleri tarafından da yakından izleniyor. Ülkemizin genç nüfusu ve yüksek büyüme potansiyeline dikkat çeken Çinli teknoloji devi ZTE'nin Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Li Ming, "Türkiye, ekonomik merkez ve dinamik oluşu dolayısıyla yatırım yapılması gereken bölge olarak karşımıza çıkıyor. Hızla büyüyen bir yapıya sahip Türkiye'nin ekonomik patlama yapması için özellikle ulaştırma, kamu hizmetleri, telekomünikasyon alanlarında altyapısını geliştirmesi gerekir" dedi.

NETAŞ'A YATIRIM YAPTILAR

ZTE'nin global ve halka açık bir şirket olduğunu dile getiren Li, geçen sene Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri şirketlerinden Netaş'ın bir kısım hissesini satın aldıklarını anımsattı. Li, "Lokal olarak Türkiye'yi güçlendirme görevlerini yerine getiriyoruz. Teknoloji ve servis hizmetlerinin verilmesi bakımından yatırımlarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Li, Türkiye'de bulundukları süre içinde bürokrasinin işleyişiyle ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarına işaret ederek, devlet tarafından belirlenen kanuni şartları yerine getirmekte sorunlarının olmadığını, mevzuata uyum sağladıklarını ve gayet iyi ilerlediklerini kaydetti.

GİRİŞİMCİ YEREL TOPLUMUN BİR PARÇASI OLMAK ZORUNDA

Her yatırımcının, yatırım yapacağı ülkede ilk dikkat etmesi gereken kuralın “kanun ve regülasyon” olduğunu belirten Li, yatırım yapılan yerel toplumun da bir parçası olunması gerektiğini vurguladı.

Yatırım yapılacak ülkeye uzun vadeli bakış açısıyla yaklaşılması önerisinde bulunan Li, “Kısa vadeli hedeflerle sonuca ulaşmak kolay değildir. Biz ZTE olarak bu durumu ‘pazara girme’ olarak görmeyiz, oradaki insanların bir parçası oluruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’de bilişim konusunda rekabet olduğunu ve bu durumun bazı zorluklar yarattığına dikkati çeken Li, insanların bilişimle ilgili isteklerinin her geçen gün arttığını dile getirdi. Li özellikle bu konuda altyapı devrimini gerçekleştirmek için yatırımların hız kazanmasına dikkat çekti.

  • Alternatif enerji ciddi yatırım
  • Li Türkiye’nin Ortadoğu ve Avrupa açısından ekonomik olarak merkez konumda bulunduğunu dile getiren Li, genç nüfusunun da bilişim teknolojileri kullanımının çok yüksek olduğunu söyledi. Li, Türkiye'deki dinamik ortamın, endüstri açısından çok önemli olduğuna işaret etti. Doğal kaynaklar konusunda zafiyetlere karşı alternatif enerji kaynaklarına geçilmesinde fayda olduğunu vurguladı.
  • Li, özellikle şehirlerarası trafik konusunda yapılabilecek çalışmalar olduğunu belirtti. Li, ülke için avantajlı bir sektör olan turizme de yatırım yapılmasının gelişime katkı sağlayacağını bildirdi. Dünyada yavaş yavaş kullanılmaya başlayan 5G teknolojisinin, bambaşka bir bilişim ekonomisi yaratacağını anlatan Li, nesnelerin internetinin artmasıyla iletişimde kullanılan her aracın ve kişinin 5G ile networkun içine dahil olacağına dikkati çekti.

TEKNOLOJİ VE COĞRAFYA

Li, Türkiye’nin yenilikçi üreticiler için yeterince büyük bir ülke olduğunu ifade ederek, “Üretici olarak büyük bir şirket olan ZTE de sektörde görevlerini yerine getirmede geride kalmayacak” değerlendirmesinde bulundu. Li, ayrıca Türkiye’nin teknolojik altyapısının coğrafi avantajı ile birleşince ciddi bir yatırım potansiyeli oluşturduğunu dile getirdi. Li, CEO yaptığı değerlendirmede kapsamında sektörel büyüme potansiyeline dikkat çekti.

#EKonomi
#Türkiye
#Çin