EDISYON:

Fahiş kiraya çözüm ilçe bazında artış

Saliha Engin
04:005/05/2023, Cuma
G: 5/05/2023, Cuma
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

‘Yüksek kiraya bölgesel artış’ çalışmasını değerlendiren Gayrimenkul Danışmanı Gürkan Görmüş, fahiş kira artışlarının önlenmesine yönelik düzenlemenin illerden ziyade ilçelerde de uygulanabileceğini söyledi.

Fahiş kira artışlarının önlenmesine yönelik olarak gayrimenkul danışmanı ve emlakçılardan mahalle ya da sokak bazlı fiyat artışı önerisi geldi. ‘Yüksek kiraya bölgesel artış’ çalışmasını değerlendiren Gayrimenkul Danışmanı Gürkan Görmüş, düzenlemenin illerden ziyade ilçelerde de uygulanabileceğini söylerken, “Her bölgede her mahallede hatta belirli mahallelerde bile düzenleme yapılabilir. Mahalle birkaç bölüme ayrılabilir. Alt ve üst limitler belirlenebilir. Uygulanırsa piyasa canlanır. Herkesin kafasına göre belirlediği rakamlar yüzünden piyasa kitleniyor” dedi.

FİYAT SINIRI KONMALI

Gayrimenkul Danışmanı Emre Akkan da, her mahallenin metrekare birim fiyatı üzerinden kira bedelinin belirlenebileceği önerisinde bulunurken, Şişli’de emlakçılık yapan Ali Zincidi ise, “Mahalleler için tek tek fiyat sınırı getirilmesi gerekiyor. Fiyatlar da buna göre belirlenmeli. Üzerine çıkması durumunda caydırıcı cezalar verilebilir” ifadelerini kullandı.

Fahiş kira artışlarına yönelik şikayetler artarken, Daha önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, söz konusu artışlar için yeni düzenlemenin yapılacağını açıklamıştı. Türkiye’nin 7 bölgesinin enflasyonu kendi içinde değerlendirileceğini belirten Bakan Bozdağ, buna göre kira artışına bir sınır çizileceğini duyurmuştu.



#Kira
#Gayrimenkul
#Bekir Bozdağ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.