En güvenli kanal Halkbank

Yeni Şafak
Arzu Kurum
04:0030/03/2017, Perşembe
G: 30/03/2017, Perşembe
Yeni Şafak
Osman Aksoy
Osman Aksoy

Çalıştığı grup adına İran'ı yakından takip ettiklerini söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Üyesi Osman Aksoy, “Orada kayda değer bir sıkıntımızda yok. İran'da para transfer edilemiyor diye bir şey yok. Halk Bankası zaten güvenli bir kanal olarak çalışıyor. Halk Bankası üzerinden paralar transfer ediliyor” dedi.

Nükleer anlaşmayla ilgili ambargo kaldırıldığı için birçok engelin bu şekilde otomatik olarak aşıldığını kaydeden Aksoy, “Zaten öteden beri para transferi mümkündü. Ucuz ürün tedarikinde sıkıntı oluyordu. Ancak bugünkü şartlarda iki ülke arasındaki ticarete dayanan para transferinin sorun olarak görülmesi dikkat çekiyor” diye konuştu.



TAHRAN YÖNETİMİ DE SERBEST PİYASAYA YÖNLENDİRİYOR


Şuanda İran devletinin ithalatçılara yavaş yavaş merkez bankası kurundan tahsilat yaptığı kalem sayısını azalttığına dikkati çeken Aksoy, “Devlet firmaları serbest piyasaya yönlendiriyor. Serbest piyasadan da işlem yapılabiliyor” bilgisini paylaştı. Türkiye'den birçok firmanın yatırım noktasında cesaretlendiğine vurgu yapan Aksoy, “Türkiye'den birçok firmada İran da yatırım yapmayı düşünüyor. Türkiye'nin kurtuluşu yurt dışında üretim yapmaktan geçiyor. Bu sadece İran özelinde değil” ifadelerini kullandı.




Ticaret erbabının tek kanalı


ABD seçimlerden sonra İran ile ilgili çok fazla bir değişime gidilmediği bilgisini paylaşan Türkiye-İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Rıza Eser, “Ödemeler, petrolün satışı ve gemilerin serbest dolaşımında biraz yumuşama oldu. Türk ve İranlı bakanlıklar sorunları çözmek noktasında görüşmelerini sürdürüyor. İnşallah bu yıl biraz daha açılım olur. İran'a yönelik iş ve ticaret hacminde artışlar meydana gelir” dedi. İki ülke ticaretinin Halk Bankası kanalıyla gerçekleştiğini belirten Eser, şunları söyledi: “Son zamanlarda Türkiye'den yapılan yatırımlarda artış var. İki ülke yakın olduğu için sermaye yatırımda İran'ın koşulları çok uygun."


Halkbank ikinci kez kuşatma altında









#Halkbank
#Nükleer anlaşma
#ABD
#İran

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.