EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'petrol' yorumu: OPEC ülkeleri için felaket!

14:1710/03/2020, Salı
G: 10/03/2020, Salı
Yeni Şafak
Petrol fiyatlarındaki yüzde 30'luk rekor düşüş en fazla Suudi Arabistan'ı etkileyecek.
Petrol fiyatlarındaki yüzde 30'luk rekor düşüş en fazla Suudi Arabistan'ı etkileyecek.

Brüksel'de gerçekleştirdiği temasların ardından yurda dönüş yolunda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brent petrolün varil fiyatında yüzde 30’a varan düşüşe yönelik ise ortaya çıkan tablonun OPEC ülkeleri için özellikle ayrı bir felaket olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de gerçekleştirdiği temasların ardından yurda dönüş yolunda önemli açıklamalarda bulundu.

Uçakta kendisine yöneltilen ''Petrol fiyatlarının düşmesini Rusya/Suudi Arabistan çekişmesi kapsamında nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye ekonomik anlamda bu krizden nasıl etkilenir, benzin fiyatları Türkiye’de düşer mi? şeklindeki soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlerle yanıt verdi;



'OPEC ÜLKELERİ İÇİN FELAKET'

''Brent petrolün varil fiyatında yüzde 30’a varan düşüşle 31 dolar seviyesine gerileme görüldü. Bu durum OPEC ülkeleri için özellikle ayrı bir felaket. Bizim için bir boyutu ile çok olumlu bir durum. Cari açığımıza olumlu tesir yapan bir gelişme. Bu bir resesyon olabilir mi? Temenni ederiz ki olmaz.

Bu gelişme şu anda olumlu istikamette bu süreci idare ettiğimizi gösteriyor. Zaten faizlerdeki düşüşle de ayrı bir istikamette iş yürüyor. Bunun neticesinde yatırımlarda bir hareketlenme var. Bu hareketlenme istihdamda da hareketlenmeyi meydana getirmiş durumda.

  • Bunlar bizim için büyük önem arz ediyor. Buradan bir müjdeyi de duyurayım. Bu geceden itibaren benzinde 60 kuruş, motorinde 55 kuruş indirimi uygulamaya alacağız.''


#OPEC
#Petrol
#benzin
#motorin
#Rusya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.