Telefonda savcı, polis ve banka görevlisi kılığına girerek yüzlerce kişinin maddi anlamda canını yakan dolandırıcılar, kendilerine buldukları son gelir kapısında bu sefer de sahte belediye başkanı oldu.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından bir çok belediyede yaşanan görev değişimlerini de fırsat bilip harekete geçerek son 6 ay içerisinde 30 belediyeyi hedef alan dolandırıcıların, aralarında İzmir gibi büyükşehirlerin de olduğu onlarca belediye başkanın adını kullanıp iş adamlarından para toplamaya çalıştığı ortaya çıktı.
İl ve ilçe bazında önde gelen kurumların patronlarını gözüne kestiren dolandırıcılar, arayacakları iş adamının daha önceden söz konusu belediye başkanı ile bir münasebetinin olup olmadığını araştırıyor.
İş adamının bu istek üzerine elinden geleni yapacağını belirtmesi üzerine ise işlemin hızla yapılabilmesi için şirketin kapasitesine göre 10 ile 50 bin TL arasında bir rakam çıkarılarak muhasebeden birinin numarasının verilmesi için baskı kuruluyor.
Dolandırıcıların belediyeler üzerinden kurguladığı oyun bununla da sınırlı kalmıyor. Bazı il ve ilçelerde belediyelerin logosu ile düzenlenen sahte evraklar ile firmalardan fiyat teklifi alınıp, belediye adına alım yapılmaya çalışıldığı da belirlendi.
Son 6 ay içerisinde dolandırıcıların hedefinde yer alan ve ağırlıkla Marmara Bölgesi'nde bulunan belediyeler ise; İzmir, Ankara, Isparta, İzmit, Sinop, Çorum, Antalya, Trabzon, Adıyaman, Çanakkale, Selçuklu, Darıca, Giresun, Başiskele, Dilovası, Beşiktaş, Meram, Osmangazi, Nilüfer, Atakum, Dikili, Çubuk, Serdivan, Torbalı, Konyaaltı, Sultangazi, Akçaabat ve Düzce Belediyesi olarak öne çıkıyor.
Yaşanan hadiseler sonrası çok sayıda belediye savcılığın yolunu tutarken peş peşe hem firmalara hem de vatandaşlara belediye adına kendilerine gelecek taleplere karşı dikkatli olmaları ve hiçbir şekilde bu talepleri karşılamadan polise ihbarda bulunmalarını yönünde mesaj yolluyor.