|

3 kıta 8 ülkede hediye Togg var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye diplomasisiyle 8 ülkenin başkanına Togg hediye edildi. Azerbaycan’ın siparişle aldığı yerli ve milli otomobil Togg T10X; 8 ülke liderine hediye edildi. Togg böylece 3 kıtada 8 ülkenin envanterine girdi.

Şuayip Alabay
04:00 - 10/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 10/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye diplomasisisiyle dünyada boy gösteren yerli ve milli otomobil Togg T10X 3 kıtaya da yayılmış oldu. 8 ülke başkanının devlet araçları filosuna giren yerli ve milli teknoloji T10X Türkiye’nin de gurur kaynağı oldu.

İLK SİPARİŞİ ALİYEV VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından ilk siparişi veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ilk hemen teslimat yapıldı. Başkent Bakü'de düzenlenen törenle hediye edilen Anadolu rengi Togg T10X için Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Gardaşım İlham Aliyev de Türkiye’nin gururu Togg’unu teslim aldı. Hanenize hayırlı olsun. Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin gardaşım” notunu paylaştı.

ORBAN TOGG’A SEVİNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine at hediye eden Orban’a, Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla "HU TR 100" plakalı Togg T10X elektrikli otomobil hediye etti. Karşılıklı jestlerin ardından Macaristan Başbakanı, sosyal medya hesabından gülümseten bir paylaşım yaptı. Orban, "Şimdiye kadar yaptığım en iyi anlaşma. Bir beygir gücüne karşılık 435 beygir gücü elde ettim" ifadelerini kullandı.

TOKAYEV’E HEDİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'e de Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u hediye etti. Tokayev'e Oltu siyahı rengindeki Togg hediye edildi. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e ise Togg'un Gemlik rengi T10X akıllı cihazını teslim edildi. Mirziyoyev, "Türk devletlerinin dünyadaki başarısı olarak kayıtlara geçecektir. Türkiye’nin neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Ata yurdunuzun kapıları her zaman size açıktır" dedi.

TÜRKMENİSTAN’A TOGG TÖRENİ

Pamukkale rengi iki Togg da törenle Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov'a teslim edildi. Togg'lar Türkmenistanlılar tarafından büyük ilgi gördü. Berdimuhammedov, Togg'un T10X modelini test etti ve otomobili çok beğendiğini söyledi.

Togg’dan e-Devlet’e 300 bin giriş

Türkiye'nin otomobili Togg'un ekranından geçen yıl e-Devlet Kapısı'na 293 bin 864 giriş yapıldı. Geçen yıl sonu itibarıyla 64 milyon 281 bin 459 kullanıcı sayısına ulaşan e-Devlet'e entegre kurum sayısı 1000'i aşarken buradan sunulan 7 bin 741 hizmete Togg'dan da doğrudan erişim sağlanıyor. Türkiye'nin otomobilinden sisteme girenler, 6 bütünleşik hizmetten doğrudan yararlanabiliyor.

Körfez turunda 3 ülkeye hediye

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez Turu’nda Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan'a, Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un Pamukkale rengini hediye etti. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’ye de Togg hediye etti. Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a da Togg hediye edildi.



#Togg
#Recep Tayyip Erdoğan
#Azerbaycan
#İlham Aliyev
8 ay önce