EDISYON:

15 bin işverene 50'şer bin TL kredi

Yeni Şafak
17:148/12/2016, Perşembe
G: 8/12/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım, EKK toplantısın sonrası ekonomik önlemleri açıkladı. Yıldırım, "Bilim Sanayi Bakanlığımızın KOBİ'lere yönelik desteği var, mevcut bilançolar için ilk 12 ay geri ödemesiz 50 bin TL kredi sağlanacak" müjdesini verdi. Destekten 15 bin KOBİ faydalanacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ekonomiye ilişkin alınan tedbirler açıklandı.



Bilim Sanayi Bakanlığının KOBİ'lere yönelik desteği olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Mevcut bilançolar için ilk 12 ay geri ödemesiz 50 bin TL kredi sağlanacak" açıklamasında bulundu.



Toplantıda Başbakanın açıklamalarına ek olarak Bakan Faruk Özlü, KOSGEB'e üye küçük işletmelere 50 bin TL verileceğini. destekten 15 bin KOBİ'nin faydalanacağını. 12 ay ödemesiz 3 yıl geri ödemeli olacağını ifade etti. Özlü, faizi biz ödeyeceğiz. 3'er aylık eşit taksitlerle ödeneceğini belirtti.



Faruk Özlü, sosyal medyadan EKK toplantısında alınan kararlara ilişkin paylaşımlarda bulundu.





Yıldırım, "Bu da güzel bir şey. Küçük işletmeler için güzel olacak. Reel sektörün desteklemek için aldığımız tedbirlerin tamamı için bütçemizde yapacağımız tasarrufları kullanacağız. Mali disiplin varolmaya devam edecek. Har vurup harman savurmayacağız. Hesap kitap yapıldı. Neyin nereden yapılacağını biliyoruz. İşadamlarımız da bu konuda çok emin olabilirler. Bunun sadece tedbirleri almakla da kalmıyoruz. Birebir takip edeceğiz. Bürokratik engelleri de kaldıracağız" dedi.



Yıldırım, KOBİ'lere verilecek ilave kredilerle ilgili çalışmaların da sürdüğünü açıkladı.




#EKK
#Binali Yıldırım
#Faruk Özlü
#KOBİ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.