EDISYON:

Yüzbinlerce sivil ekmek bulamıyor

Yeni Şafak
Fatih Özer
04:0018/11/2016, Cuma
G: 17/11/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Suriye'de 5 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle milyonlarca sivil yaşadıkları bölgeden göç etmek durumunda kaldı.

Türkiye sınırındaki kamplarda yaşam mücadelesi veren yaklaşık 500 bin sığınmacı ve İdlib, Lazkiye, Halep ve Hama gibi iç kesimlerde, yaşayan yüzbinlerce sivile yapılan bağışların azalması nedeniyle un stokları en alt düzeye indi. İHH Reyhanlı Sorumlusu Burak Karacaoğlu, “Suriye'deki 46 fırında ayda 2 bin ton un kullanıyor 1 milyon sivilin günlük ekmek ihtiyacı karşılanıyor. Son dönemde bu sayı 150'e düştü” dedi.



AYDA 2 BİN TON UN KULLANILIYOR


Irak krizi nedeniyle Suriye'nin gündemden düştüğünü belirten Karacaoğlu, “Daha önce birçok bölgede insanlar açlıktan ölmüş ya da kedi, köpek eti yiyerek yaşam mücadelesi vermişti. Bunun yaşanmasından korkuyoruz.” diye konuştu. Bağışların azalmasıyla ekmek üretiminin 150 bin kişiye düştüğünü kaydeden Karacaoğlu, “1 milyonun üzerinde sivile ulaşan ekmek, şu anda ulaşamıyor. Bir an önce yardımseverlerin Suriye için için yeniden kenetlenmesini ve bağışlarını sürdürmelerini istiyoruz” dedi.



#İdlib
#Lazkiye
#Halep

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.