EDISYON:

Namaz kılanlara lağım suyu sıktılar

04:0014/10/2023, Cumartesi
G: 14/10/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İsrail polisi, Filistinlilerin, Mescid-i Aksa’nın da içerisinde yer aldığı Eski Şehir’e girişine izin vermezken cuma namazı için toplananlara gaz bombasıyla saldırarak TOMA’larla da lağım suyu sıktı. Batı Şeria’da ise 9 Filistinli katledildi.

İşgalci İsrail polisi, çok sayıda Filistinlinin, Mescid-i Aksa'nın da içerisinde yer aldığı Eski Şehir'e girişine izin vermezken Batı Şeria'da 9 Filistinliyi öldürdü. Polisler, Eski Şehir çevresinde toplanan Filistinlilere TOMA, ses bombası ve gaz bombasıyla müdahale etti. Ayrıca İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'da ibadet etmelerine izin vermediği bazı gençleri dövdü. İsrail'in yaş kısıtlaması getirdiği Mescid-i Aksa'da sadece 5 bin Filistinli cuma namazını kılabildi. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye destek gösterilerine müdahalesi sonucu Tulkerem, Nablus, Tubas, El Halil ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde 9 Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi. İsrail güçlerinin müdahalesinde 19'u gerçek mermiyle olmak üzere aralarında gazdan etkilenenlerin de olduğu toplam 130 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.



#Filistin
#İsrail
#İnsanlık Suçu
#Mescid-i Aksa

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.