Kırılan kuşatma direnişin devamı

Yeni Şafak
Yılmaz Bilgen
04:008/08/2016, Pazartesi
G: 7/08/2016, Pazar
Yeni Şafak

Yedi gün süren operasyon sonucu Halep kuşatmasını yaran muhalifler, sürecin, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı sergilenen direnişin devamı olduğunu ifade ediyor. Suriyeli direniş grupları sözcülerinden Muhammet Abenur, “6 Ağustos’ta kırılan kuşatma, Türkiye’de sergilenen direnişin devamı niteliğindedir” dedi.

Suriye'de yedi gün süren operasyon sonucu Beşşar Esed güçlerinin kuşatma altında tuttuğu Halep'e giren muhalifler, sürecin, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sergilenen direnişin devamı olduğunu belirtiyor. Kuşatmayı kırma operasyonunun en önemli unsuru olan ve 7 grubun birleşmesi ile oluşturulan Fetih Ordusu komutanlarından Ebu Yusuf Muhacir, kuşatmayı kırmakla yetinmeyeceklerini, Halep fethedilinceye kadar saldırılarına devam edeceklerini söyledi. Suriyeli direniş grupları sözcülerinden Muhammet Abenur, “15 Temmuz'da Türkiye düşseydi, Halep için de umutlar tükenirdi. 6 Ağustos'ta kırılan kuşatma, Türkiye'de sergilenen direnişin devamıydı” dedi.







Minarelerden selalar yükseldi


Suriyeli direniş grupları, Güney Halep'ten başlatılan ve 8. gününe giren operasyon kapsamında askeri akademi ve Neirab Havaalanını ele geçirmeyi öncelikli hedef olarak belirledi. Doğu yönünde ilerlemenin sürmesi durumunda Esed güçlerinin kuşatma altında kalacağı bildiriliyor. Öte yandan Cumartesi 16.30'da Halep'e giren ilk muhalif birlikler büyük sevinç gösterileri ile karşılandı. Sokaklar sabahın ilk saatlerine kadar gösterilere sahne olurken, minarelerden de tıpkı 15 Temmuz gecesi Türkiye'de olduğu gibi sela ve tekbirler yükseldi.



İlk yardımlar ulaştı


Kuşatmanın kırılması sonrası ilk yardımlar da 7 Ağustos sabah saatlerinden itibaren şehre ulaşmaya başladı. Kızılay, İHH, Avrasya Vakfı olmak üzere birçok Türk yardım kuruluşu 35 gün boyunca hiçbir gıda maddesinin girmediği Halep'e yardım götüren ilk kuruluşlar oldu. Esed ve Rus uçaklarının saldırılarının sürmesine ve yardım konvoylarının sıkça vurulmasına rağmen, Bab el-Hava sınır kapısında Halep'e gitmek üzere yüzlerce yardım tırı bekliyor. Halep'te muhaliflerin ilerleyişi sebebi ile Esed'in il valisi ve üst düzey birçok komutan ve bürokratın Hama ve Lazkiye'ye kaçtığı, merkez bankası ve birçok önemli kamu kurumunda ise tahliye hazırlığı yapıldığı bildiriliyor.






  1. Rejim muhimmatı muhaliflerde
  2. Beşşar Esed rejiminin Halep kuşatmasını kıran Suriyeli muhaliflerin, operasyonlarda rejime ait birçok askeri aracı ele geçirdiği belirtildi. Fetih Ordusu'na (Ceyş el-Fetih) bağlı birlikler, rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ve ''Halep Kuşatmasını Kırma'' adı verilen operasyonda Ramuse bölgesindeki Topçu Okulu ve çevresindeki çatışmalarda 20 tank, 7 zırhlı muharebe aracı, 10 top ve 60 askeri aracı ele geçirdi.






#Halep kuşatması
#Suriyeli muhalifler
#Fetih Ordusu
#Ebu Yusuf

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.