EDISYON:

Halep'te 6 günde 322 sivil katledildi

Yeni Şafak
20:2121/11/2016, Pazartesi
G: 21/11/2016, Pazartesi
AA

Suriye'de Esed rejimi ve Rusya, Halep'te hava saldırılarıyla katliama devam ediyor. Vakum, misket ve varil bombası dahil bütün ağır silahların kullanıldığı saldırılarda son 6 günde 322 sivil hayatını kaybetti, bin 150 sivil de yaralandı. Kentin doğusunda hastanelerin de hedef alınması nedeniyle yaralıları tedavi edecek yer kalmadı.

Halep Sivil Savunma ekibinin basın sorumlusu İbrahim Ebu Leys, 15 Kasım'dan bu yana Halep'in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen hava ve kara saldırılarındaki sivil kayıplara ilişkin açıklama yaptı.



Leys, rejim ve Rusya'nın ağırlıklı olarak havadan düzenlediği saldırılarda son 6 günde, 322 sivilin öldüğünü, bin 150'sinin yaralandığını belirtti.



Ölenlerin 82'sinin çocuk, 63'ünün kadın olduğunu bildiren Leys, enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü, ölü sayısının artabileceğini ifade etti.







Ambulanslar sık sık hedef
oluyor


Leys, rejimin vakum, misket ve varil bombaları; Rusya'nın ise nüfuz edici ve paraşüt bombaları kullandığını söyledi.



Rejim güçleri kentin doğusunu yoğun top atışlarıyla vururken, bombalanan bölgelere ulaşmaya çalışan ambulanslar sık sık hedef oluyor.



Saldırılarda Halep'in doğusundaki Şear, Salahaddin, Muyesir, Mesekin, Hanano, Haydariye, Sukkeri, Ensari, Dahret Avad, Bab Neyrab, Ard Hamra, Tarık el Bab ve Sahur semtlerinde sivil yerleşimlerin yanı sıra okullar ve hastaneler hedef alındı.



4 Eylül'den bu yana rejim kuşatmasında bulunan yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı semtlerde fırınların çoğu kapandığı için halk, ekmek bulmakta büyük sıkıntı çekiyor.






'Halep bütün ağır silahlarla bombalanıyor'


Halep'te abluka altındaki sağlık ekibinden Ebu Kusey de ''Rejim ve Ruslar kentte abluka bölgesini tüm ağır silahları kullanarak bombaladı. Muhalif bölgelerde saldırıya uğramayan semt kalmadı. Rus ve rejim misket, vakum, varil, klor gazı, ve nüfuz edici bombalarla yönetim karşıtlarının kontrolündeki yerleri vurdular.'' diye konuştu.





'Önce hastaneler kullanılmaz hale getirildi'


Yoğun saldırıları nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığına değinen Kusey, şunları söyledi:



  • ''Rus ve Esed güçleri önce hastaneleri bombalayarak kullanmaz hale getirdiler. Şu anda yaralıları ve hastaları nereye götüreceğimizi bilemiyoruz. Rusya ve rejim; fırınları, hastaneleri, okul ve yerleşim yerlerini yoğun bir şekilde bombaladı. Sağlık ekiplerinin araçları da hava saldırılarına maruz kaldı, çok sayıda ambulans kullanılmaz hale geldi. Şu anda bir ambulansla birden fazla yaralıyı taşımak zorunda kalıyoruz. Bunun yanlış olduğunu biliyoruz ama bundan başka da çaremiz yok.''





#Suriye
#Halep
#Esed
#Rusya
#Bombardıman

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.