EDISYON:

Gazze’de çocuk felci aşı kampanyası devam ediyor: 355 bin çocuk aşılandı

11:247/09/2024, samedi
DHA
 Gazze Şeridi'nde yaklaşık 355 bin çocuk aşı oldu.
Gazze Şeridi'nde yaklaşık 355 bin çocuk aşı oldu.

Birleşmiş Milletler (BM), dün Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde başlatılan çocuk felci aşılama kampanyasında yaklaşık 355 bin çocuk aşılandı.

Birleşmiş Milletler'in Filistin Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nin merkezi ve güneyinde yapılan çocuk felci kapsamında aşılama kampanyasında 5 Eylül itibarıyla yaklaşık 355 bin çocuğun aşılandığını duyurdu.


UNRWA'dan yapılan açıklamada,
“1 Eylül'den bu yana UNRWA ve ortakları Gazze'nin orta ve güney bölgelerinde yaklaşık 355 bin çocuğu çocuk felcine karşı aşıladı. Önümüzdeki birkaç gün içinde, bu kritik aşı ile 10 yaşın altındaki yaklaşık 640 bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen çocuk felci aşılama kampanyasını uygulamaya devam edeceğiz”
denildi.

UNRWA, geçtiğimiz günlerde aşılama kampanyasının 3 bölgede, 11 gün olarak planlandığını duyurmuştu. İlk 4 günde Gazze'nin merkezindeki çocuklar aşılandı. Sonraki 4 gün Gazze'nin güneyinde, son 3 gün ise Gazze'de yıkımın ve can kaybının en yoğun yaşandığı kuzeye gidilecek.



#UNRWA
#BM
#çocuk felci

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.