G20'de 'terörle ortak mücadele' vurgusu

Yeni Şafak
10:185/09/2016, Monday
G: 5/09/2016, Monday
Diğer

Çin'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde 'terörle ortak mücadele' vurgusu yapıldı. Liderler, uluslararası alanda meydana gelen her türlü teröre karşı mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.

Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesine ait taslak metinde liderler, her türden teröre karşı mücadelede kararlı olduklarını yineledi.



Sputnik'te yer alan habere göre taslak metninde şu ifadelere yer verildi: “Dayanışmamızı yeniden teyit eder, terörün tüm türlerine karşı nerede yaşanırsa yaşansın mücadele edeceğimizi karara bağlarız. Haraç alma, vergi koyma, doğal kaynakları kaçırma, banka yağmalama, kültürel varlıkları yağmalama, dışarıdan gelen yardımlar ve fidye için insan kaçırma da dahil olmak üzere terör finansmanının tüm kaynakları, teknikleri ve kanallarıyla mücadele edeceğiz. Terörle mücadelede etkili şekilde bilgi alışverişi, terör kaynaklarının dondurulması ve terörist faaliyetlerin suç olarak kabul edilmesi taahhüdümüzü sürdüreceğiz."














#G20
#Liderler Zirvesi
#Terörle mücadele
#Ortaklık

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.