Demokrasiye sahip çıktınız

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:005/09/2016, Pazartesi
G: 5/09/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

ABD Başkanı Obama, “Türk halkı, darbe girişimine direnmek için sokaklara çıkarak demokrasiye ve demokratik kurumların güçlü kalmasına inancını bir kez daha göstermiştir” dedi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini “korkunç darbe girişimi” şeklinde nitelendiren ABD Başkanı Barack Obama, bu girişimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilk kez yüz yüze görüşme fırsatı bulduğunu söyledi. Obama, “Türk halkı, darbe girişimine direnmek için sokaklara çıkarak demokrasiye ve demokratik kurumların güçlü kalmasına inancını bir kez daha göstermiştir.” diye konuştu. O dönem, darbe girişimini net şekilde kınadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuştuğunu ifade eden Obama, ABD'nin “bu yasa dışı eylemlerin faillerinin soruşturulması ve yargı önüne çıkarılmasına yönelik bağlılığını” bildirdi.



DARBECİLERİN YARGILANMASINDA DESTEK


Obama, “Erdoğan'a, bu eylemleri yapanların adalet önüne çıkarılmasından nasıl emin olacağımızın belirlenmesinde adalet bakanlığımızın ve ulusal güvenlik ekibimizin Türk yetkililerle işbirliğine devam edeceğine dair güvence verdim.” ifadesini kullandı. Türkiye'deki son terör olaylarında hayatını kaybedenlerden dolayı en derin başsağlığı dileklerini sunduğunu ve terörün tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu belirten Obama, “Türk halkının yanındayız ve onların acılarını paylaşıyoruz.” dedi.



DAEŞ'İ BİRLİKTE PÜSKÜRTTÜK


Obama ayrıca, “Ordumuz, güvenlik güçlerimiz ve istihbarat işbirliğimiz, DAEŞ'in, özellikle de Suriye ve Türkiye sınırlarından geri püskürtülmesine yardım etti. Ancak şimdi bu işi tamamlamalıyız ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la, bu noktada işbirliğimizi daha fazla nasıl artırabileceğimizin yollarını konuştuk.” değerlendirmesinde bulundu. Suriyeli mültecilere insani yardım ve misafirperverlik için Türk halkına teşekkür ettiğini ifade eden Obama, Türkiye'nin tüm yükü sadece Türkiye'nin taşımasının yanlışlığını vurguladı.









#Obama
#FETÖ
#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.